Slaapcoach

Wij helpen je slapen als een roos.

Last van: slaaptekort, stress, piekeren, een slechte slaapcyclus, . . . ? Volledig uitgerust wakker worden na een verkwikkende nachtrust klinkt geweldig, maar is in realiteit slechts zelden het geval. Slecht slapen kan te wijten zijn aan verschillende factoren. Nochtans is een goede nachtrust minstens even belangrijk als gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging, dat weten we allemaal. 

Ma-Vrij:
09:00–12:30
14:00–18:30

Statiestraat 133 – 139,
2070 Zwijndrecht

info@z-center.be
03/334.49.79

Ontdek het
traject

– Slaapcoach-

Wat zijn
de tarieven?

– Ontdek –

Maak een
afspraak

– intake gesprek –

Klaar om beter te slapen?

Als je maar niet in slaap geraakt zelfs wanneer je moe bent, kan dat leiden tot frustraties. De volgende dag ben je nog vermoeider en voor je het weet sleep je een slaaptekort met je mee.

Het traject

Stap 1: Intake

Hoe meet je de kwaliteit van je nachtrust?
Er zitten slechts 24 uur in een dag en bij voorkeur slapen we daar dertig procent van. Om je goed en uitgerust te voelen is voor meeste mensen een nacht van zeven à acht uur slaap ideaal. Maar acht uur in je bed liggen is niet voldoende: ook de kwaliteit van je slaap telt mee. Hoe weet je nu of je echt goed slaapt? Je kan dit meten met een wearable of smartwatch, die allerlei gegevens over jouw slaap opslaat tijdens de nacht en uitgebreide slaapstatistieken weergeeft.

Wij kunnen jou begeleiden om deze gegevens te verzamelen en te analyseren. De volgende stap is ze omzetten naar een plan om jouw slaapkwaliteit te verbeteren. 

Stap 2: Slaapadvies

Eens we je nachtrust in kaart gebracht hebben, kunnen we beroep doen op onze coaches die hetzelfde doel voor ogen hebben als wij: jouw gezondheid optimaliseren. In dit geval zullen ze je een aantal manieren aanreiken die de kwaliteit van je nachtrust zullen verbeteren, op korte en op lange termijn.

Maak kennis met Björn, apotheker bij Z+Pharma.

Björn werd apotheker met het nobele doel om mensen gezonder te maken. Zijn invulling van gezondheid is een stuk ruimer dan die van klassieke zorgverstrekkers: gezondheid is iets van elke dag, lang voor er problemen opduiken of pilletjes worden voorgeschreven. En bovenal: gezond zijn en blijven kan ook fun zijn

Slaap: de basis voor een gezond leven

Slaap: de basis voor een gezond leven

We weten allemaal dat slapen belangrijk is, maar waarom is het nu zo belangrijk? En hoeveel slaap hebben we nu eigenlijk nodig? In deze blogpost bespreken we de voordelen van een goede nachtrust en geven we tips om je slaapkwaliteit te verbeteren.

Lees meer