Wat doet 1 maand zonder alcohol met je?

Hoewel veel mensen alcohol nuttigen tijdens het uitgaan of in restaurants, willen we je er toch nog eens bewust van maken dat het schadelijk is voor de gezondheid. Alcohol kan de kans op hart- en leverziekten, beroertes en bepaalde vormen van kanker vergroten. Een maand niet drinken, zoals Tournée Minérale, kan al een groot verschil maken. Ontdek hier welke effecten je kunt merken:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle acties & artikels.

  Gezondere lever

  Niet alleen is de lever het belangrijkste orgaan in ons lichaam, maar het lijdt ook het meeste schade wanneer we overmatig drinken. De lever is van cruciaal belang voor meer dan 500 vitale processen, waaronder het afvoeren van gifstoffen.

  Meer energie

  Alcohol kan inderdaad helpen om je te ontspannen en je slaperig te maken, maar dit kan niet vergeleken worden met een normale slaap, want alcohol verstoort je slaapcyclus, waardoor je minder diep slaapt. Een Engels onderzoek onder deelnemers die een maand lang niet dronken, toonde aan dat meer dan de helft van hen een betere slaapkwaliteit had. Hun energie ging ook de hoogte in, omdat hun lever geen alcohol meer moest afbreken. Deze heeft dan meer reserve voor andere belangrijke taken, zoals het omzetten van voedsel in energie en het opslaan van mineralen en vitamines.

  Stralende looks

  Alcohol zit, zonder dat je het misschien beseft, vol met calorieën. Een effect van Tournée Minérale is dan ook gewichtsverlies. Alcohol veroorzaakt uitdroging, aangezien het proces van het afvoeren van toxines veel vocht uit je lichaam vraagt. Een maand minder of niet drinken heeft dus ook een positief effect op je huid; ze is minder droog en straalt.

  Op de website van Tournée Minérale kun je terecht voor tips, nog meer voordelen en nog tal van andere zaken. Bekijk zeker hun website eens en veel succes!  

   

  Las je deze artikels al?

  De winter komt eraan!

  De winter komt eraan!

  De winter komt eraan! Alles over COVID-19 vaccinaties en griepprikken

  De koude wintermaanden staan weer bijna voor de deur, en samen met de winter komt dit jaar ook weer het langverwachte COVID-19 vaccinatieprogramma.

  Lees meer
  De eerste schooldag!

  De eerste schooldag!

  Het is bijna weer zover: de eerste schooldag!

  De boekentassen staan al klaar, de kleertjes zijn al uitgekozen, de fiets is opgeknapt. Het enige wat ons nog rest te doen is… de brooddoos klaarmaken!

  Een gezonde brooddoos samenstellen kan uitdagend zijn: je kind lust misschien niet alles, je hebt even geen inspiratie of je kan er ’s ochtends geen tijd voor vrijmaken.

  Lees meer
  Loopanalyse

  Loopanalyse

  Streef je naar betere prestaties, minder blessures en een verbeterde loophouding? Bij Z+ Center kun je rekenen op een deskundige loopanalyse die je helpt je hardloopdoelen te verwezenlijken. Of je nu een doorgewinterde hardloper bent of net begint met hardlopen, een loopanalyse is een waardevol instrument om inzicht te krijgen in je loophouding en looptechniek. Bij Z+ Center kan je afspraken maken voor je loopanalyse met professionele trainers die een diepgaande expertise hebben op het gebied van biomechanica en hardlopen.

  Lees meer