Dokter

Jouw dokter in Zwijndrecht!

Sinds november 2022 houdt Dr. Evelien Steingueldoir haar consultaties in het Z+ Center. Door het enorme tekort aan huisartsen in de regio werd zij snel verplicht een patiëntenstop toe te passen en ook de wachtlijst is ondertussen afgesloten. Wij begrijpen dat dit uiterst vervelend is wanneer u dringend op zoek bent naar een huisarts in de buurt en we doen er alles aan om versterking te vinden voor deze praktijk.

Dr. Evelien Steingueldoir

Statiestraat 135,
2070 Zwijndrecht

info@z-center.be
03/334.49.79

Wat is het
praktijkreglement?

– Afspraken –

Een afspraak
inplannen

– Consultatie –

Over Dr. Evelien
Steingueldoir

– Huisarts –

Tracht maximaal op afspraak te komen.

Je kan hier een afspraak maken. Kom je met meerdere personen, maak dan per persoon een opeenvolgende afspraak. 

Praktijkreglement huisartsen Z+ Center

Afspraak
 • Lukt het u niet om zelf online een afspraak te maken dan kan dit ook telefonisch via ons secretariaat elke dag van 8u30 tot 12u en van 14u tot 15u.
 • Een afspraak duurt 15 minuten: kom dus zeker op tijd!
 • 1 persoon = 1 afspraak. Kom je met twee personen, dan boek je 2 afspraken.
 • Indien er geen vrije consultatiemomenten meer zijn op het gewenste uur, mag u steeds telefonisch contact opnemen tijdens de praktijkuren. De agenda is zo opgesteld dat er voor dringende zaken nog consultatiemomenten vrijkomen op de dag zelf. Om deze reden kan u in de online agenda niet alle consultatiemomenten terugvinden.
 • Wanneer u niet kan komen op uw geplande afspraak dient u steeds te annuleren. Dit kan tot uiterlijk 4u ervoor.  Afspraken die pas op het laatste moment afgebeld worden, zijn namelijk nog moeilijk terug in te vullen.
 • Bij een eerste gemiste afspraak of laattijdige annulatie zijn wij genoodzaakt bij uw eerstvolgende consultatie een administratieve compensatie van €10 aan te rekenen. Tweede gemiste afspraak = €20 extra. Bij het meermaals niet nakomen van afspraken wordt de toegang tot het maken van online afspraken geblokkeerd. Bij drie gemiste afspraken in een kalenderjaar, zijn we genoodzaakt u uit te schrijven uit de praktijk.
 • Voor dringende medische hulp kan u op ons op weekdagen na 15u steeds telefonisch bereiken op het urgentienummer van de praktijk 03 334 49 60. Dit nummer is uitsluitend bedoeld voor echt dringende vragen en niet voor onderzoeksresultaten, bestellen van medicatie enzovoort….
Medisch dossier & Attesten
 • Om uw globaal medisch dossier up-to-date te houden, steeds jouw identiteitskaart en eventuele wijzigingen van (contact)gegevens doorgeven aan het onthaal of uw arts.
  .

 • Attesten worden tijdens de consultatie ingevuld. Neem daarom steeds alle vereiste documenten mee naar je consult (bv: papieren van het werk, verzekeringsformulieren, documenten van de mutualiteit,…).
  .
 • Het is nutteloos aan de arts een attest te vragen dat niet strookt met de waarheid. Het zal u steeds worden geweigerd. Het vragen, verstrekken en gebruiken van een vals attest worden door de wet strafbaar gesteld. 
Huisbezoeken & Voorschriften
 • Huisbezoeken: Kom op raadpleging als het enigszins kan. Huisbezoeken zijn voor minder mobiele of zwaar zieke patiënten. Zo nodig aan te vragen voor 10u ’s ochtends, zo kan een planning gemaakt worden. Het werken in de consultatieruimte zelf heeft zowel voor de huisarts als voor de patiënt het meeste voordeel. Het dossier is bij de hand en het onderzoek gebeurt in goede omstandigheden: op een onderzoekstafel, bij ideale belichting en met alle noodzakelijke apparatuur bij de hand. 
  Voorlopig zullen er geen chronische huisbezoeken aanvaard worden.
  .
 • Voorschriften: Om zoveel mogelijk consultatietijd van de dokter vrij te houden kunnen patiënten voorschriften voor medicatie telefonisch aanvragen bij het onthaal (enkel in de voormiddag).
  Zorg ervoor dat je bij elke consultatie voldoende voorschriften vraagt. afgeleverd. Het secretariaat kan en mag geen voorschriften verstrekken.
Tarieven & Betalingen
 • Betalen kan via cash, Bancontact of Payconiq.
  .
 • De arts is geconventioneerd en hanteert de vooropgelegde tarieven.
Wachtpost

Wachtpost – tussen 19u ’s avonds en 8u ’s morgens

 • Weekdagen: 1733

  • Tijdens de week van maandag tot en met donderdag van 19 uur tot de volgende ochtend 8 uur, NIET tijdens feestdagen of de avond voor een feestdag

 • Weekend & feestdagen: 1733

  • Tijdens het weekend van vrijdagavond 19 uur tot maandagochtend 8 uur,

  • Tijdens feestdagen van 19 uur de avond voordien tot 8 uur ’s ochtends de dag na de feestdag

 • Uiterst dringende hulp nodig?  Bel dan noodnummer 112

Maak kennis met Dr. Evelien Steingueldoir

Evelien Steingueldoir studeerde in 2019 af als arts aan de Universiteit van Antwerpen. Daarna werkte ze als huisarts-in-opleiding in Linkeroever en Edegem. Als arts-assistent werkte ze tevens enkele maanden op de dienst voor neus-keel- en oorziekten binnen GZA Sint-Augustinus te Wilrijk. In 2022 voltooide Evelien haar specialisatie tot huisarts. Als geboren en getogen Zwijndrechtenaar was het voor Evelien vanzelfsprekend zich uiteindelijk als huisarts in Zwijndrecht te vestigen.