Tabakoloog

Stoppen met roken is een proces van vallen en opstaan. 

Een tabakoloog kan je zowel fysiek als psychologisch begeleiden bij het stoppen met roken en je krijgt het nog (deels) terugbetaald ook. Heel wat praktische tips helpen je de eerste moeilijke periode door te komen en voorkomen dat je na een tijdje toch weer in je oude gewoonte hervalt.

Eline Facq

Statiestraat 135,
2070 Zwijndrecht

info@z-center.be
03/334.49.79

Ontdek onze
aanpak

– TABakoloog-

Meer over onze
tabakoloog

– Eline Facq –

Maak een
afspraak

– ga in gesprek –

Een tabakoloog, wat is dat?

Wel, deze professional begeleidt u op een deskundige manier bij het stoppen met roken. Daarbij wordt u specifieke situatie bekeken. Wat is uw motivatie, heeft u al eerdere pogingen ondernomen, waar liep het mis, …

Onze aanpak

Vergroot uw slaagkansen met een tabakoloog

Uit onderzoek blijkt dat u uw kansen om te stoppen met roken stevig verhoogd door de begeleiding van een tabakoloog te combineren met rookstopmedicatie. Zo krijgt u ondersteuning wanneer u het moeilijk heeft, terwijl de rookstopmedicatie de lichamelijke ontwenningsverschijnselen opvangt. 

Een rookstopplan op maat

Een tabakoloog kent alle mogelijke middelen die u kunnen helpen om u te doen stoppen met roken. In samenspraak wordt een rookstopplan op maat gemaakt, waarna u kan rekenen op de nodige coaching. Daarbij krijgen ook factoren zoals stress en gewichtstoename de nodige aandacht. Ook na de behandeling kunt u nog steeds bij de tabakoloog terecht. 

Gedeeltelijke terugbetaling

De begeleiding door een geregistreerde tabakoloog wordt voor een groot deel terugbetaald. Ook krijgt u sommige rookstopmedicatie gedeeltelijk terugbetaald. Vraag meer info aan de tabakoloog of uw apotheker.

Maak kennis met Eline, de tabakoloog bij Z+ Center.

Eline werkt bij ons sinds 2017 als apotheker. In 2019 studeerde ze af als tabakologe aan het VRGT, de Vlaamse Vereniging voor Respiratoire Gezondheidszorg en Tuberculosebestrijding. Sindsdien coacht en begeleidt ze elke klant die wil stoppen met roken op individuele basis.

Esthetische Geneeskunde: De Taboes Doorbroken

Esthetische Geneeskunde: De Taboes Doorbroken

Vaak merk ik op dat mensen bang zijn om bij een esthetische arts terecht te komen of advies in te winnen. Dit komt omdat er soms in de media of in films horror-ideeën worden verspreid. Ook hangt er nog steeds een taboe rond esthetische geneeskunde.

Lees meer