Tabakoloog

Stoppen met roken is een proces van vallen en opstaan. 

Een tabakoloog kan je zowel fysiek als psychologisch begeleiden bij het stoppen met roken en je krijgt het nog (deels) terugbetaald ook. Heel wat praktische tips helpen je de eerste moeilijke periode door te komen en voorkomen dat je na een tijdje toch weer in je oude gewoonte hervalt.

Eline Facq

Statiestraat 133 – 139,
2070 Zwijndrecht

info@z-center.be
03/334.49.79

Ontdek onze
aanpak

– TABakoloog-

Meer over onze
tabakoloog

– Eline Facq –

Maak een
afspraak

– ga in gesprek –

Een tabakoloog, wat is dat?

Wel, deze professional begeleidt u op een deskundige manier bij het stoppen met roken. Daarbij wordt u specifieke situatie bekeken. Wat is uw motivatie, heeft u al eerdere pogingen ondernomen, waar liep het mis, …

Onze aanpak

Vergroot uw slaagkansen met een tabakoloog

Uit onderzoek blijkt dat u uw kansen om te stoppen met roken stevig verhoogd door de begeleiding van een tabakoloog te combineren met rookstopmedicatie. Zo krijgt u ondersteuning wanneer u het moeilijk heeft, terwijl de rookstopmedicatie de lichamelijke ontwenningsverschijnselen opvangt. 

Een rookstopplan op maat

Een tabakoloog kent alle mogelijke middelen die u kunnen helpen om u te doen stoppen met roken. In samenspraak wordt een rookstopplan op maat gemaakt, waarna u kan rekenen op de nodige coaching. Daarbij krijgen ook factoren zoals stress en gewichtstoename de nodige aandacht. Ook na de behandeling kunt u nog steeds bij de tabakoloog terecht. 

Gedeeltelijke terugbetaling

De begeleiding door een geregistreerde tabakoloog wordt voor een groot deel terugbetaald. Ook krijgt u sommige rookstopmedicatie gedeeltelijk terugbetaald. Vraag meer info aan de tabakoloog of uw apotheker.

Maak kennis met Eline, de tabakoloog bij Z+ Center.

Eline werkt bij ons sinds 2017 als apotheker. In 2019 studeerde ze af als tabakologe aan het VRGT, de Vlaamse Vereniging voor Respiratoire Gezondheidszorg en Tuberculosebestrijding. Sindsdien coacht en begeleidt ze elke klant die wil stoppen met roken op individuele basis.

De winter komt eraan!

De winter komt eraan!

De winter komt eraan! Alles over COVID-19 vaccinaties en griepprikken

De koude wintermaanden staan weer bijna voor de deur, en samen met de winter komt dit jaar ook weer het langverwachte COVID-19 vaccinatieprogramma.

Lees meer
De eerste schooldag!

De eerste schooldag!

Het is bijna weer zover: de eerste schooldag!

De boekentassen staan al klaar, de kleertjes zijn al uitgekozen, de fiets is opgeknapt. Het enige wat ons nog rest te doen is… de brooddoos klaarmaken!

Een gezonde brooddoos samenstellen kan uitdagend zijn: je kind lust misschien niet alles, je hebt even geen inspiratie of je kan er ’s ochtends geen tijd voor vrijmaken.

Lees meer
Loopanalyse

Loopanalyse

Streef je naar betere prestaties, minder blessures en een verbeterde loophouding? Bij Z+ Center kun je rekenen op een deskundige loopanalyse die je helpt je hardloopdoelen te verwezenlijken. Of je nu een doorgewinterde hardloper bent of net begint met hardlopen, een loopanalyse is een waardevol instrument om inzicht te krijgen in je loophouding en looptechniek. Bij Z+ Center kan je afspraken maken voor je loopanalyse met professionele trainers die een diepgaande expertise hebben op het gebied van biomechanica en hardlopen.

Lees meer