Tabakoloog

Stoppen met roken is een proces van vallen en opstaan. 

Een tabakoloog kan je zowel fysiek als psychologisch begeleiden bij het stoppen met roken en je krijgt het nog (deels) terugbetaald ook. Heel wat praktische tips helpen je de eerste moeilijke periode door te komen en voorkomen dat je na een tijdje toch weer in je oude gewoonte hervalt.

Eline Facq

Statiestraat 135,
2070 Zwijndrecht

info@z-center.be
03/334.49.79

Ontdek onze
aanpak

– TABakoloog-

Meer over onze
tabakoloog

– Eline Facq –

Maak een
afspraak

– ga in gesprek –

Een tabakoloog, wat is dat?

Wel, deze professional begeleidt u op een deskundige manier bij het stoppen met roken. Daarbij wordt u specifieke situatie bekeken. Wat is uw motivatie, heeft u al eerdere pogingen ondernomen, waar liep het mis, …

Onze aanpak

Vergroot uw slaagkansen met een tabakoloog

Uit onderzoek blijkt dat u uw kansen om te stoppen met roken stevig verhoogd door de begeleiding van een tabakoloog te combineren met rookstopmedicatie. Zo krijgt u ondersteuning wanneer u het moeilijk heeft, terwijl de rookstopmedicatie de lichamelijke ontwenningsverschijnselen opvangt. 

Een rookstopplan op maat

Een tabakoloog kent alle mogelijke middelen die u kunnen helpen om u te doen stoppen met roken. In samenspraak wordt een rookstopplan op maat gemaakt, waarna u kan rekenen op de nodige coaching. Daarbij krijgen ook factoren zoals stress en gewichtstoename de nodige aandacht. Ook na de behandeling kunt u nog steeds bij de tabakoloog terecht. 

Gedeeltelijke terugbetaling

De begeleiding door een geregistreerde tabakoloog wordt voor een groot deel terugbetaald. Ook krijgt u sommige rookstopmedicatie gedeeltelijk terugbetaald. Vraag meer info aan de tabakoloog of uw apotheker.

Maak kennis met Eline, de tabakoloog bij Z+ Center.

Eline werkt bij ons sinds 2017 als apotheker. In 2019 studeerde ze af als tabakologe aan het VRGT, de Vlaamse Vereniging voor Respiratoire Gezondheidszorg en Tuberculosebestrijding. Sindsdien coacht en begeleidt ze elke klant die wil stoppen met roken op individuele basis.

Goede voornemens realiseren? Dat doe je zo!

Goede voornemens realiseren? Dat doe je zo!

Het begin van het nieuwe jaar brengt vaak de belofte van een frisse start en nieuwe mogelijkheden met zich mee. Het stellen van goede voornemens is een traditie die veel mensen omarmen, maar het realiseren ervan kan soms een uitdaging zijn.

Lees meer
Tips voor een positieve winter bij Z+ Center

Tips voor een positieve winter bij Z+ Center

Bij Z+ Center geloven we dat de sleutel tot een gezond en vitaal leven begint met bewuste keuzes op het gebied van levensstijl en voeding. Het idee dat “je bent wat je eet” is geen loze kreet, maar een krachtige waarheid die ons dagelijks leven en welzijn beïnvloedt.

Lees meer