Pilates

Ik ben Yentl Van Reeth, uw Pilates instructeur in Zwijndrecht.

Na jarenlang vooral krachttraining te hebben gedaan zocht ik een aanvulling om variatie toe te voegen aan mijn trainingen. Nadat ik een aantal lessen Pilates had gevolgd was ik meteen verkocht. Niet veel later startte ik een opleiding en behaalde ik mijn Certificaat als Pilates Instructeur.

Als Pilates instructeur streef ik ernaar om een veilige, ondersteunende en motiverende omgeving te creëren waarin ieder op eigen niveau aan een sterker lichaam kan werken. 

Pilates oefeningen kunnen voor elk niveau aangepast worden en elke les is anders door de oneindige variatie zodat het nooit verveelt.

Terwijl je de uitdagende oefeningen uitvoert kom je tegelijkertijd tot ontspanning door de focus op je ademhaling.

Pilates moedigt een sterke verbinding tussen lichaam en geest aan. De focus op bewuste bewegingen en ademhaling kan helpen om stress te verminderen

Daarenboven geeft Pilates je lange, strakke spieren om zo een slank, strak lichaam te creëren.

Kom het zelf ondervinden tijdens mijn lessen. Ik zou het iedereen aanraden!

Yentl Van Reeth

Statiestraat 135,
2070 Zwijndrecht
info@z-center.be
+32 (0) 472 59 07 15

Wat is pilates?

– ons aanbod –

Wat zijn
de tarieven?

– Ontdek –

Reserveer je plaats

– check-in –

Wat is Pilates?

Pilates is een vorm van lichaamsbeweging die gericht is op het versterken van spieren, het verbeteren van flexibiliteit en het bevorderen van een goede lichaamshouding en balans. Daarnaast wordt je wervelkolom soepeler en core sterker. Dit zorgt ervoor dat wanneer je regelmatig pilates doet veel rug-en nekklachten verdwijnen.

  1. Verbeterde lichaamshouding: Pilates richt zich op het versterken van de kernspieren, wat kan leiden tot een betere lichaamshouding, zowel tijdens het zitten, staan als lopen.
  2. Sterkere spieren en flexibiliteit: Door regelmatig Pilates te doen, worden de spieren sterker en flexibeler. Dit kan helpen bij dagelijkse activiteiten zoals tillen, buigen, draaien en reiken.
  3. Minder rugpijn: Pilates oefeningen richten zich op het versterken van de rugspieren en het verbeteren van de flexibiliteit van de wervelkolom, wat kan leiden tot verlichting van rugpijn en het voorkomen van toekomstige blessures.
  4. Verbeterde ademhaling: Pilates moedigt diepe en gecontroleerde ademhaling aan, wat niet alleen tijdens de oefeningen voordelen biedt, maar ook in het dagelijks leven kan helpen om stress te verminderen en meer ontspannen te blijven.
  5. Stressvermindering: Pilates vereist concentratie en focus, waardoor het een vorm van mindfulness wordt. Het kan helpen om de geest te kalmeren, stress te verminderen en een gevoel van welzijn te bevorderen.
  6. Verbeterd evenwicht en coördinatie: Pilates oefeningen omvatten vaak bewegingen die balans en coördinatie vereisen. Door deze te oefenen, verbetert het evenwicht en de algehele coördinatie, wat nuttig is in het dagelijks leven om vallen te voorkomen en de motorische vaardigheden te verbeteren.

Door regelmatig Pilates te beoefenen, kunnen deze voordelen zich in het dagelijks leven manifesteren en bijdragen aan een betere algemene gezondheid en welzijn

Wanneer

Elke woensdag om 9u-10u.

Wat meebrengen

Mat

Tarieven

15 euro/les

120 euro/ 10 lessen (2 lessen gratis)

Onze Z+ blog

Fiets naar het werk-dag!

Fiets naar het werk-dag!

Op 25 april is het zover: de ‘Ik fiets naar het werk’-dag! Een dag waarop we allemaal de kans krijgen om onze fiets van stal te halen en de dag fris en actief te beginnen.

Lees meer