Verpleegkundige

Verpleegster

Voor bloedafnames in het priklabo kan u zonder afspraak terecht bij Sylvie Evens. Ook als wondzorgexpert plaatst Sylvie het comfort van onze patiënten centraal. Of het nu gaat om een eenvoudige verwonding, een acuut probleem, een complexe wonde of chronische wondzorg. Daarnaast kan je ook op haar rekenen voor medisch estetische behandelingen. Acne, pigmentatie, veroudering, …

Sylvie Evens

Statiestraat 133 – 139,
2070 Zwijndrecht

sylvie@z-center.be
03/334.49.65

Bloed laten
afnemen

– medina –

Een afspraak
inplannen

– Afspraken –

Meer over
Sylvie Evens

– Verpleegster –

Bloedafnames door Sylvie

Voor bloedafnames kan u op maandag- woensdag en donderdagochtend zonder afspraak terecht bij Sylvie Evens. Kom langs met je identiteitskaart en je voorschrift voor de bloedafname.

Veel gestelde vragen 

Richtlijnen voor bloedafname

De waarde tijdens een laboratoriumonderzoek hangt grotendeels af van de voorbereiding op de bloedafname.

Een goede bloedafname gebeurt daarom best:

 • Nuchter, dat betekent dat je 8 uur voor de bloedafname niet meer eet of drinkt. Een kleine slok water voor inname van medicatie kan wel.
 • Na bedrust
 • Altijd op hetzelfde tijdstip van de dag
 • In dezelfde houding (zittend of liggend)
Tarieven
 • Bloedafname: ter plaatse moet je niets betalen. De kosten worden onmiddellijk naar jouw ziekenfonds gestuurd. Bij jou thuis ontvang je dan vervolgens het factuur met de kosten die niet door het ziekenfonds worden betaald.

   

 • Wondzorg:

   

 • Medisch estetische behandelingen: 
  .

Maak kennis met verpleegster Sylvie

Ik ben Sylvie, afgestudeerd als verpleegkundige optie pediatrie in 2000 en aan de slag gegaan op de kinderintensieve afdeling van het koningin Paola kinderziekenhuis. Na 2 jaar ben ik begonnen als zelfstandig thuisverpleegkundige. Vanuit de drive “levenslang leren” heb ik in 2009 een cursus referentieverpleegkudige in de wondzorg gedaan. Dit bleef me intrigeren waardoor ik in 2018 ook het postgraduaat wondzorg en -stomatherapie aan de Artevelde hogeschool in Gent heb behaald.

De laatste jaren ben ik me verder gaan verdiepen in huidproblemen bij de intacte huid om mensen met het juiste inzicht en expertise op weg te kunnen helpen naar een mooie, gezonde huid.

Te kort aan magnesium?

Te kort aan magnesium?

Heel wat mensen kampen met een te kort aan magnesium. Doorheen de dag verbruiken we namelijk meer magnesium in ons lichaam, dan we innemen.

Lees meer