Medisch Esthetisch Specialist

Jouw dokter in Zwijndrecht!

Als klassiek opgeleide chirurg evolueerde Dr. Ilse Bouillon door de jaren heen naar een arts-chirurg met een open blik naar de geneeskunde en specialiseerde ze zich in de medisch esthetische geneeskunde zodat mooier en bewuster ouder worden haar missie werd.

Ze behandelt mensen met allerhande medische en esthetische klachten, draait eventueel bestaande chronische klachten terug en zorgt ervoor dat sommige aandoeningen vermeden kunnen worden. Kortom, ze kijkt naar jou als mens in zijn geheel en houdt rekening met jouw leefstijl in je dagelijkse leven.
Bewust mooier ouder worden op een natuurlijke manier!

Dr. Ilse Bouillon

Statiestraat 135,
2070 Zwijndrecht

info@z-center.be
03/334.49.79

Wat is het
praktijkreglement?

– FAQ –

Een afspraak
inplannen

– Consultatie –

Over Dr. Ilse
Bouillon

– Medisch Esthetisch Specialist –

Praktijkreglement huisartsen Z+ Center

Voor wat kan ik terecht?
 • Anti-rimpel – Anti-aging – bruine vlekken – pigmentatiestoornissen – rejuvenatie – regeneratie – niet-invasieve lifting,
 • Haarverlies mannen en vrouwen
 • Littekens verbeteren
 • Dermale naevi (verheven pigmentvlekken op huid) – talgklierhyperplasie – xanthelasmata – ouderdomspigmentatie
 • Permanente ontharing
 • Gewrichten – Artrose – Pezen
 • Kleine chirurgische ingrepen onder lokale verdoving
 • Chronische wondzorg
 • Huidproblemen: psoriasis, eczeem, acne, couperose (rosacea), schimmels, wratten, postmenopauzale vaginale droogte en aanverwante huid- en slijmvliesproblemen, aktinische keratose, precancereuse huidletsels
 • Bloedvaten: fijne aders, kleinere spataders (geen stripping)
 • Door de jaren heen ontwikkelde ze zelf verschillende strategieën en past ze verschillende technieken toe:
 • Platelet Rich Plasma (PRP) therapie, Vampire lift (SEO)
 • Platelet Rich Fibrin (L-PRF) therapie
 • Infrarood en LED lamp therapie
 • Laserbehandelingen
 • Spierverslappers (Botulinetoxine)
 • Injectables (Synthetic Filling)
 • Chemische Peelings
Kan ik zonder doorverwijzing naar de arts komen?

Ja, geen probleem. Je kan steeds bij de arts terecht met of zonder doorverwijzing. Zij werkt met heel wat artsen samen in de buurt, die naar haar doorverwijzen indien dit nodig blijkt.

Wat zal dit kosten?

€65 per consult van 30 minuten

Moet ik een bloedresultaat meebrengen?

Nee, dat hoeft niet, maar als je een recent bloedresultaat hebt van minder dan 3 maanden, kan dit handig zijn. Indien nodig kan de arts dit ook met jou bespreken en kan er bloed genomen worden om jouw de meeste behandeling te kunnen voorstellen.

Maak kennis met Dr. ILse Bouillon

Mijn verhaal begon reeds een lange tijd geleden.  Steeds was ik geïnteresseerd om nieuwe dingen te leren en mensen te helpen.  Hierdoor ben ik dan toch, na een kleine detour, geneeskunde gaan studeren.

Door mijn passie voor de chirurgie, heb ik deze opleiding dan ook volbracht.  Doch mijn lichaam vertelde me – toen al- dat dit toch niet hetgene was wat ik de rest van mijn leven kon blijven doen.  De fysieke rugklachten die hiermee gepaard gingen, hebben me in de richting van de esthetische chirurgie en geneeskunde, alsook lasertherapie gebracht.  Een hele nieuwe wereld ging er voor mij open.  Een heel aanvullend aanbod, kon ik plots aanbieden naast de klassieke geneeskunde.  Het fijne was/is dat je hierdoor de vele mensen kan helpen daar waar het in de klassieke geneeskunde ophoudt, of je kan de mensen op een veel zachtere en minder invasieve manier helpen.  Met als doel de mensen mooier te maken en te helen.

Zelf ben ik ook door een leerproces gegaan door mijn eigen verhaal van “burn-out” dat je op dat moment niet begrijpt en kan vatten, maar nadien kan je dit beter begrijpen waarom je lichaam op vertraag-modus is gaan staan.  Door beter op mijn voeding te gaan letten, meer balans te brengen in mijn leven en langzaam terug op te bouwen heb ik dit kunnen terugschroeven.  Tevens door het verhaal van de allergieën van mijn kinderen zijn de puzzelstukjes meer en meer in elkaar gaan vallen.

Hierdoor ben ikzelf bewuster beginnen om te gaan met hoe ik eet en welke voeding ik mijn kinderen gaf.  Maar ook hoe op tijd rust nemen om mijn lichaam deze voedingsstoffen te laten absorberen belangrijk was.  Dagelijks of meermaals per week te bewegen, wandelen of yoga of andere oefeningen te doen.  Tevens rust nemen in je hoofd (door mediatie of ademen) belang is om je beter te kunnen concentreren.

Dit is een stappenproces.  Maar dit is ook wat ik aan mijn patiënten wil meegeven, dat het soms (of vaak) een én…én…én…verhaal is.  En dat men om een goed resultaat te bekomen en te behouden meer bewust dient om te gaan met zijn eigen leven.

Mijn doel is de mensen te inspireren en te helen/verjongen op een bewuste manier.

Waardoor ik graag gebruik maak van het ondersteunen en stimuleren van het zelfhelend vermogen van het/je eigen lichaam.  Om door te zoeken naar de oorzaak van deze disbalans en daar bij te corrigeren waar nodig is of waar het kan.

Ik ga dus graag mensen helpen mooier te worden en te helen op een bewuste manier.  (En deze verjonging heb ikzelf ook ondervonden)

Dit resulteert dan ook in mijn enthousiasme om mensen te helpen verjongen zowel op medisch als esthetisch gebied.