Bewegingscoach / Relatietherapie

Wat zeggen jouw beweging en lichaamssensaties over jouw relaties?
Ons lichaam heeft heel veel te vertellen over wat we echt willen en hoe wij ons voelen bij anderen.
Een spanning in de borst en het ballen van je vuisten bij het zien van een collega of partner.
Wat wil dit zeggen, en hoe gaan we hiermee op respectvolle wijze mee aan de slag?

Al van jongs af aan ben ik gevoelig voor groepsdynamieken, als kind voelde ik vaak buikpijn op familiefeesten.
Iedereen lachte en babbelde in het rond, ik begreep het niet.
Waarom voelde ik toen zoveel spanning in mijn kleine lijfje?
Na jaren van zelf-onderzoek, opleidingen, vallen en opstaan, kan ik weer spelen, en voelen dat ik ècht kan genieten van samenzijn.

Lichaamstaal, non-verbale communicatie, bepaalt hoe anderen ons ervaren, hoe wij verbinden, of ons afsluiten.
Grenzen stellen, uitkomen voor noden en verlangens, jezelf zijn in groep, jouw persoonlijkheid inbrengen op het werk, allemaal dingen die je niet leert op school.
En ik kan je daarbij helpen, in enkele sessies ervaar je meer ontspanning, speelsheid en verbinding in jouw relaties.

Harald De bondt

Statiestraat 135,
2070 Zwijndrecht
info@z-center.be
+32 (0)4 71 97 58 58

Wat is er
mogelijk?

– ons aanbod –

Wat zijn
de tarieven?

– Ontdek –

Maak een
afspraak

– check-in –

Wat is er mogelijk?

Wat is bewegingstherapie en hoe kan het helpen bij relaties en groepssituaties?

Bewegingstherapie is een vorm van therapie die zich richt op het gebruik van lichaamsbeweging en non-verbale communicatie om emotioneel welzijn te bevorderen. Het erkent dat ons lichaam een belangrijke rol speelt in hoe we ons voelen en hoe we communiceren. Door bewust te worden van onze bewegingen en lichaamstaal, kunnen we diepgaande inzichten krijgen in onze relaties en effectiever communiceren met anderen.

Voor wie is bewegingstherapie geschikt?

Bewegingstherapie is geschikt voor iedereen die op zoek is naar meer verbinding, communicatie en emotioneel welzijn in hun relaties, zowel persoonlijk als professioneel. Het kan vooral nuttig zijn voor mensen die stress, angst of spanning ervaren in relaties of groepssituaties en die op zoek zijn naar nieuwe manieren om hiermee om te gaan.

Wat kan ik verwachten tijdens een bewegingstherapiesessie?

Tijdens een bewegingstherapiesessie zullen we samen werken aan het verkennen van je lichaamstaal, bewegingspatronen en emotionele reacties. We zullen oefeningen en technieken gebruiken om je bewust te maken van hoe je lichaam reageert op verschillende situaties en hoe dit van invloed kan zijn op je relaties. Verwacht een veilige en ondersteunende omgeving waarin je vrij kunt experimenteren en nieuwe manieren van bewegen en communiceren kunt ontdekken.

Hoe verschilt bewegingstherapie van traditionele gesprekstherapie?

In tegenstelling tot traditionele gesprekstherapie, richt bewegingstherapie zich voornamelijk op non-verbale communicatie en lichaamsbeweging als middel tot verandering. Terwijl gesprekstherapie zich voornamelijk richt op verbale expressie, biedt bewegingstherapie een aanvullende benadering die het mogelijk maakt om dieper in te gaan op emoties en patronen die vaak moeilijk in woorden uit te drukken zijn.

Hoe lang duurt het voordat ik resultaten zie met bewegingstherapie?

De snelheid waarmee je resultaten ziet met bewegingstherapie kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de aard van je uitdagingen, je betrokkenheid bij de therapie en je bereidheid om nieuwe benaderingen te proberen. Sommige mensen ervaren al na een paar sessies positieve veranderingen, terwijl anderen meer tijd nodig hebben. Het belangrijkste is om open te staan voor het proces en consistent te blijven met je inspanningen.

Onze Z+ blog

Fiets naar het werk-dag!

Fiets naar het werk-dag!

Op 25 april is het zover: de ‘Ik fiets naar het werk’-dag! Een dag waarop we allemaal de kans krijgen om onze fiets van stal te halen en de dag fris en actief te beginnen.

Lees meer