Z+ Center, thuisbasis van grootschalig PFAS-bloedonderzoek

Grootste PFAS-bloedonderzoek van Europa.

Mensen gezonder maken én houden zit in ons DNA en dat doen we niet alleen. Door multidisciplinair samen te werken met interne en externe partners kan je mensen inspireren en motiveren om gezonder te gaan eten en leven. Bewust omgaan met omgevingsfactoren hoort daar ook bij en daar kunnen  we allemaal ons steentje in bijdragen.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle acties & artikels.

Vandaar dat wij als partner graag ons preventief gezondheidscentrum ter beschikking tellen voor de mensen van Zwijndrecht en omgeving. Dergelijk onderzoek is nodig om een zo representatief en transparant beeld te krijgen wat de impact is van dergelijke toxische stoffen op onze gezondheid. 
We hebben er alle baat bij dit duidelijk in kaart te brengen. Niet dat we onszelf hiervan kunnen ontdoen, maar wel bewuster moeten omgaan met zaken waar we wel iets aan kunnen veranderen om in topconditie te blijven. Denk maar aan meer bewegen, gezonder eten, kwalitatiever slapen, minder stress in ons dagelijks leven en dit niet enkel op de werkvloer, andere toxische stoffen zoals uitlaatgassen, ….

Door wie:

🩸 Het PFAS-bloedonderzoek wordt uitgevoerd door het onderzoeksbedrijf Eurofins in opdracht van het Agentschap Zorg en Gezondheid van de Vlaamse overheid. Met Z+ Center zijn wij partner van dit project.

Voor wie:

📍Alle omwonenden van de 3M-fabriek in Zwijndrecht en bewoners binnen de 5 km rond 3M kunnen zich aanmelden voor dit gratis onderzoek, ook kinderen. Hoe dichter je bij de fabriek woont, hoe sneller je de uitnodiging voor het onderzoek ontvangt.

➡️ Ben je nog niet aangemeld, maar wil je wel graag deelnemen? Dan kan je je registreren tot eind februari 2024 via vlaanderen.be/pfas-bloedonderzoek

Las je deze artikels al?

Esthetische Geneeskunde: De Taboes Doorbroken

Esthetische Geneeskunde: De Taboes Doorbroken

Vaak merk ik op dat mensen bang zijn om bij een esthetische arts terecht te komen of advies in te winnen. Dit komt omdat er soms in de media of in films horror-ideeën worden verspreid. Ook hangt er nog steeds een taboe rond esthetische geneeskunde.

Lees meer