Z+ Center, thuisbasis van grootschalig PFAS-bloedonderzoek

Grootste PFAS-bloedonderzoek van Europa.

Mensen gezonder maken én houden zit in ons DNA en dat doen we niet alleen. Door multidisciplinair samen te werken met interne en externe partners kan je mensen inspireren en motiveren om gezonder te gaan eten en leven. Bewust omgaan met omgevingsfactoren hoort daar ook bij en daar kunnen  we allemaal ons steentje in bijdragen.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle acties & artikels.

Vandaar dat wij als partner graag ons preventief gezondheidscentrum ter beschikking tellen voor de mensen van Zwijndrecht en omgeving. Dergelijk onderzoek is nodig om een zo representatief en transparant beeld te krijgen wat de impact is van dergelijke toxische stoffen op onze gezondheid. 
We hebben er alle baat bij dit duidelijk in kaart te brengen. Niet dat we onszelf hiervan kunnen ontdoen, maar wel bewuster moeten omgaan met zaken waar we wel iets aan kunnen veranderen om in topconditie te blijven. Denk maar aan meer bewegen, gezonder eten, kwalitatiever slapen, minder stress in ons dagelijks leven en dit niet enkel op de werkvloer, andere toxische stoffen zoals uitlaatgassen, ….

Door wie:

🩸 Het PFAS-bloedonderzoek wordt uitgevoerd door het onderzoeksbedrijf Eurofins in opdracht van het Agentschap Zorg en Gezondheid van de Vlaamse overheid. Met Z+ Center zijn wij partner van dit project.

Voor wie:

📍Alle omwonenden van de 3M-fabriek in Zwijndrecht en bewoners binnen de 5 km rond 3M kunnen zich aanmelden voor dit gratis onderzoek, ook kinderen. Hoe dichter je bij de fabriek woont, hoe sneller je de uitnodiging voor het onderzoek ontvangt.

➡️ Ben je nog niet aangemeld, maar wil je wel graag deelnemen? Dan kan je je registreren tot eind februari 2024 via vlaanderen.be/pfas-bloedonderzoek

Las je deze artikels al?

Goede voornemens realiseren? Dat doe je zo!

Goede voornemens realiseren? Dat doe je zo!

Het begin van het nieuwe jaar brengt vaak de belofte van een frisse start en nieuwe mogelijkheden met zich mee. Het stellen van goede voornemens is een traditie die veel mensen omarmen, maar het realiseren ervan kan soms een uitdaging zijn.

Lees meer
Tips voor een positieve winter bij Z+ Center

Tips voor een positieve winter bij Z+ Center

Bij Z+ Center geloven we dat de sleutel tot een gezond en vitaal leven begint met bewuste keuzes op het gebied van levensstijl en voeding. Het idee dat “je bent wat je eet” is geen loze kreet, maar een krachtige waarheid die ons dagelijks leven en welzijn beïnvloedt.

Lees meer