Z+ Center, thuisbasis van grootschalig PFAS-bloedonderzoek

Grootste PFAS-bloedonderzoek van Europa.

Mensen gezonder maken én houden zit in ons DNA en dat doen we niet alleen. Door multidisciplinair samen te werken met interne en externe partners kan je mensen inspireren en motiveren om gezonder te gaan eten en leven. Bewust omgaan met omgevingsfactoren hoort daar ook bij en daar kunnen  we allemaal ons steentje in bijdragen.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle acties & artikels.

Vandaar dat wij als partner graag ons preventief gezondheidscentrum ter beschikking tellen voor de mensen van Zwijndrecht en omgeving. Dergelijk onderzoek is nodig om een zo representatief en transparant beeld te krijgen wat de impact is van dergelijke toxische stoffen op onze gezondheid. 
We hebben er alle baat bij dit duidelijk in kaart te brengen. Niet dat we onszelf hiervan kunnen ontdoen, maar wel bewuster moeten omgaan met zaken waar we wel iets aan kunnen veranderen om in topconditie te blijven. Denk maar aan meer bewegen, gezonder eten, kwalitatiever slapen, minder stress in ons dagelijks leven en dit niet enkel op de werkvloer, andere toxische stoffen zoals uitlaatgassen, ….

Door wie:

🩸 Het PFAS-bloedonderzoek wordt uitgevoerd door het onderzoeksbedrijf Eurofins in opdracht van het Agentschap Zorg en Gezondheid van de Vlaamse overheid. Met Z+ Center zijn wij partner van dit project.

Voor wie:

📍Alle omwonenden van de 3M-fabriek in Zwijndrecht en bewoners binnen de 5 km rond 3M kunnen zich aanmelden voor dit gratis onderzoek, ook kinderen. Hoe dichter je bij de fabriek woont, hoe sneller je de uitnodiging voor het onderzoek ontvangt.

➡️ Ben je nog niet aangemeld, maar wil je wel graag deelnemen? Dan kan je je registreren tot 1 juli 2023 via vlaanderen.be/pfas-bloedonderzoek

Las je deze artikels al?

De winter komt eraan!

De winter komt eraan!

De winter komt eraan! Alles over COVID-19 vaccinaties en griepprikken

De koude wintermaanden staan weer bijna voor de deur, en samen met de winter komt dit jaar ook weer het langverwachte COVID-19 vaccinatieprogramma.

Lees meer
De eerste schooldag!

De eerste schooldag!

Het is bijna weer zover: de eerste schooldag!

De boekentassen staan al klaar, de kleertjes zijn al uitgekozen, de fiets is opgeknapt. Het enige wat ons nog rest te doen is… de brooddoos klaarmaken!

Een gezonde brooddoos samenstellen kan uitdagend zijn: je kind lust misschien niet alles, je hebt even geen inspiratie of je kan er ’s ochtends geen tijd voor vrijmaken.

Lees meer
Loopanalyse

Loopanalyse

Streef je naar betere prestaties, minder blessures en een verbeterde loophouding? Bij Z+ Center kun je rekenen op een deskundige loopanalyse die je helpt je hardloopdoelen te verwezenlijken. Of je nu een doorgewinterde hardloper bent of net begint met hardlopen, een loopanalyse is een waardevol instrument om inzicht te krijgen in je loophouding en looptechniek. Bij Z+ Center kan je afspraken maken voor je loopanalyse met professionele trainers die een diepgaande expertise hebben op het gebied van biomechanica en hardlopen.

Lees meer