Osteopathie

Specifiek bewegingsverlies aan de basis van uw klachten.

Osteopathie is een vorm van gezondheidszorg die het gehele lichaam grondig analyseert op zoek naar bewegingsverlies. Dergelijk bewegingsverlies ter hoogte van de wervelkolom en/of perifere gewrichten zorgt voor een verstoring van het evenwicht en de functie van het lichaam. Hierdoor zullen er op termijn diverse klachten ontstaan, zoals pijn (hoofdpijn, gewrichtspijn, spierpijn …), een slechte houding, spierzwakte, vermoeidheid, enzovoort.

Door het bewegingsverlies te corrigeren, krijgt het lichaam de mogelijkheid om via zijn zelfhelende vermogen zijn balans en functie te herstellen en opnieuw optimaal te functioneren. Hierdoor zullen uw klachten geleidelijk aan afnemen.

Simon Dedecker

Statiestraat 135,
2070 Zwijndrecht

info@z-center.be
+32 487 300 600

Wat doet een
osteopaat? 

– Osteopathie –

Een afspraak
inplannen

– Afspraken –

Meer over
Simon Dedecker

– Osteopaat –

Osteopathie door Simon

Voor Osteopathie kan u op afspraak terecht bij Simon Dedecker. Contacteer ons op +32 487 300 600 om een afspraak te maken.

Veel gestelde vragen 

Hoe kan Osteopathie u helpen?

De Osteopaat zal op basis van zijn analyse beslissen welke correcties uw lichaam nodig heeft. Via het gebruik van specifieke technieken, gaande van de klassieke manipulatie tot zachte manuele handelingen, zal hij het vastgestelde bewegingsverlies corrigeren. Deze correctie geeft het lichaam de mogelijkheid om via zijn zelfhelende vermogen zijn balans en functie te herstellen.

Voor wie is Osteopathie?

Osteopathie kan voor iedereen een bijdrage leveren in het behouden of bekomen van een gezonder leven. U kan bij mij terecht voor zowel acute als chronische klachten, of zelfs de preventie ervan. Zelf ben ik voornamelijk gespecialiseerd in problemen van het bewegingsstelsel, zoals rug- en nekproblemen, kniepijn, schouderpijn, enzovoort.

Maak kennis met Osteopaat Simon

Ik ben Simon Dedecker, de nieuwe Osteopaat in Zwijndrecht. Mijn interesse in het menselijk lichaam begon al tijdens de beginjaren van mijn voetbalcarrière. Blessureleed bracht mij op regelmatige basis bij de Osteopaat en de boeiende gesprekken die hieruit voortkwamen, zorgden ervoor dat ik steeds meer wilde weten over de unieke werking van ons lichaam.

Deze door de jaren heen gegroeide interesse leidde ertoe dat ik in 2014 van start ging aan de Universiteit van Gent voor een vijfjarige opleiding tot kinesist. Echter, onvoldaan besloot ik om er nog een vijfjarig verlengstuk aan toe te voegen met een osteopathieopleiding in Parijs, in de hoop hier wel de weg tot preventie en genezing te achterhalen.

Met de verworven kennis van de afgelopen jaren wil ik nu samen met u uw weg naar genezing en preventie helpen uitstippelen.

Levensstijl en voeding, jouw medicijn?

Levensstijl en voeding, jouw medicijn?

Bij Z+ Center geloven we dat de sleutel tot een gezond en vitaal leven begint met bewuste keuzes op het gebied van levensstijl en voeding. Het idee dat “je bent wat je eet” is geen loze kreet, maar een krachtige waarheid die ons dagelijks leven en welzijn beïnvloedt.

Lees meer