Balanceren op het koord van gezondheid: Preventie en welzijn.

Onlangs toonde men aan dat één op de vijf mensen wereldwijd op een gegeven moment te maken krijgt met musculoskeletale problemen zoals rugpijn en dit terwijl dergelijke problemen heel vaak voorkomen kunnen worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle acties & artikels.

 Het niet ervaren van pijn of ongemak betekent niet automatisch dat ons lichaam ‘gezond’ is. Gedurende ons leven kunnen er zich in geringe mate problemen voordoen, waarop het lichaam reageert met compensatiemechanismen om zijn evenwicht en gezondheid te behouden. Deze compensaties vergen echter veel energie, waardoor er minder overblijft voor andere belangrijke mechanismen en ons lichaam vatbaarder wordt voor ziekten. Bovendien zijn deze verschillende compensatiestrategieën beperkt en zodra ze uitgeput raken, beginnen symptomen te ontstaan.

 Op welke manier kan uw osteopaat hier een rol spelen? Zoals eerder vermeld, kan een ‘gezond’ lichaam compensatiestrategieën ontwikkelen als reactie op bepaalde obstakels in het leven. Deze compensaties zijn subtiel en moeilijk waarneembaar voor het ongetrainde oog. Daarom ontwikkelen en specialiseren osteopaten hun vaardigheden om het menselijk lichaam te analyseren en de compensatiepatronen op te sporen.

Door deze subtiele veranderingen vroegtijdig te detecteren en aan te pakken, zorgen we ervoor dat de kans op het ontwikkelen van symptomen zo laag mogelijk blijft. Dus regelmatig uw osteopaat bezoeken, zelfs zonder merkbare symptomen te hebben, kan ervoor zorgen dat u symptoomvrij blijft.

 Daarnaast zijn vaak veranderingen in levensstijl nodig. Als u een levensstijl heeft die schadelijk is voor uw lichaam en gezondheid, kan dit de effectiviteit van de behandeling verminderen. Door veranderingen aan te brengen in uw levensstijl kunt u schadelijke prikkels vermijden die het lichaam dwingen te compenseren en zo uw optimale functioneren onderdrukken.

 Begin vandaag met preventie om vandaag, morgen en in de komende decennia de vruchten ervan te plukken.

Las je deze artikels al?

Hoe jezelf beschermen tegen de zon?

Hoe jezelf beschermen tegen de zon?

De zomer is weer in volle gang, en dat betekent genieten van zon, zee en strand! Maar met de warme temperaturen en felle zonnestralen is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Bij Z+ Center staan we voor je klaar met tips om de zomer gezond en veilig door te komen.

Lees meer