Denk aan je mentaal welzijn tijdens de examenperiode!

Bevind je je momenteel in een stressvolle periode door de aankomende examens? Dat is zeker niet abnormaal. Je moet leerstof verwerken, al je vakken voorbereiden en dan nog presteren op je examen. Dit vraagt heel wat engagement, planning, organisatie en discipline. Stress herkennen en aanpakken is een must om te kunnen genieten van je studententijd. We geven je daarom enkele tips om deze periode zo ontspannen mogelijk te doorstaan.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle acties & artikels.
  • Wees goed voorbereid!

Voor elke topprestatie moet je eerst trainen. Daarom is het belangrijk dat je gedurende het jaar al bezig bent met de leerstof en deze goed bijhoudt. Zo heb je bij het begin van de examens de leerstof al gezien en zal je het eenvoudiger kunnen onthouden.

  • Zorg voor een rustige geest

Het is belangrijk om op het einde van de studiedag de leerstof even achter je te laten. Maak daarom je hoofd vrij en laad je batterijen weer op. Plan een kwartiertje yoga of meditatie in.

Dit kan je al enorm helpen om de rust terug te vinden in deze hectische periode.

  • “Als de examens gedaan zijn, dan…”

Stel voor jezelf een doel. Dit geeft je iets om naar uit te kijken, waardoor je jezelf gaat motiveren. Gun jezelf zeker ook wat tijd tussen twee examens. Plan een leuke activiteit in en zorg voor de nodige ontspanning.

Onze welzijnscoach Dominique helpt je om je fysiek en mentaal weer in balans te krijgen. Dit kan door middel van yoga, meditatie, coaching, mindfulness of creatieve workshops.

Heb je interesse in een van deze diensten? Raadpleeg dan zeker onze website en maak je afspraak online.

 

Las je deze artikels al?

Hoe jezelf beschermen tegen de zon?

Hoe jezelf beschermen tegen de zon?

De zomer is weer in volle gang, en dat betekent genieten van zon, zee en strand! Maar met de warme temperaturen en felle zonnestralen is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Bij Z+ Center staan we voor je klaar met tips om de zomer gezond en veilig door te komen.

Lees meer