Ga aan de slag met jouw stressors tijdens Week van de Stress!

Stress is van oorsprong een reactie op een bedreigende situatie. Het lichaam maakt verschillende hormonen aan, zoals adrenaline en cortisol, en maakt zich klaar om te vluchten of te vechten. Hierdoor zijn we even alerter en energieker. 

Stress van korte duur kan je dus aanzetten om beter te presteren en je dat ‘duwtje in de rug’ te geven om het goed te doen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle acties & artikels.

Echter, het is een totaal ander verhaal als je lichaam constant onder hoge stress staat…

Krijgt je lichaam constant stressprikkels te verwerken, dan zal je allerlei klachten ondervinden en te kampen krijgen met vermoeidheid. Denk maar aan hoofd- en spierpijnen, maag-darmklachten, prikkelbaarheid en zelfs slaapproblemen. Ook je immuunsysteem komt onder druk te staan waardoor je lichamelijk minder sterk staat en sneller ziek zal worden.

Hoe jouw lichaam omgaat met stress, is erg persoonlijk. Elke persoon heeft zijn/haar eigen grenzen als het gaat over stressbelasting. Voel je dat je je grens te vaak overschrijdt? Dan is het tijd voor actie!

(H)erken jouw stressors!

Klinkt het bovenstaande herkenbaar en wil jij jouw stress aanpakken? Dan is het belangrijk te weten te komen wat jouw persoonlijke stressors zijn. Wat triggert jouw lichaam om jouw stresslevel te doen pieken? Sta stil bij elke stressvol moment en (h)erken jouw stressors.

Pak samen met ons jouw stress aan: 

GRATIS webinar op 30 maart:

Inschrijven kan ook in onze apotheek.  

Las je deze artikels al?

Z+ Center, thuisbasis van grootschalig PFAS-bloedonderzoek

Z+ Center, thuisbasis van grootschalig PFAS-bloedonderzoek

Mensen gezonder maken én houden zit in ons DNA en dat doen we niet alleen. Door multidisciplinair samen te werken met interne en externe partners kan je mensen inspireren en motiveren om gezonder te gaan eten en leven. Bewust omgaan met omgevingsfactoren hoort daar ook bij en daar kunnen we allemaal ons steentje in bijdragen.

Lees meer
Zo hou jij je lever gezond!

Zo hou jij je lever gezond!

Onlangs zagen we deze krantenkop voorbijkomen: “Niet-alcoholische leververvetting is de ziekte van de toekomst”. Een uitspraak die we bij Z+ Center al jaren verkondigen.

Lees meer