Wat doe je met vervallen geneesmiddelen?

De lente is aangebroken, en dat betekent dat het tijd is voor de grote lenteschoonmaak! Maar wist je dat dit ook het perfecte moment is om je medicijnkastje uit te mesten? Oude en vervallen geneesmiddelen kunnen een risico vormen voor je gezondheid en die van je gezin. Ze zijn niet alleen minder effectief, maar kunnen ook onveilig worden na verloop van tijd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle acties & artikels.

Wat moet je doen met vervallen geneesmiddelen?

Het is belangrijk om vervallen geneesmiddelen op een verantwoorde manier weg te doen. Spoel ze niet door het toilet of gooi ze niet zomaar in de vuilnisbak. Dit kan schadelijk zijn voor het milieu. In plaats daarvan kun je ze inleveren bij je lokale apotheek. Zij zorgen ervoor dat de medicijnen op een veilige manier worden vernietigd.

Waarom is dit belangrijk?

Door oude medicijnen op de juiste manier af te voeren, help je niet alleen het milieu te beschermen, maar ook de veiligheid van je huishouden. Kinderen en huisdieren kunnen per ongeluk toegang krijgen tot onbewaakte medicijnen, wat gevaarlijke situaties kan opleveren. Bovendien zorgt het opruimen van je medicijnkastje ervoor dat je een duidelijk overzicht hebt van welke medicijnen je nog hebt en welke je mogelijk moet vervangen.

Maak je gezondheid een prioriteit

Heb je twijfels over de houdbaarheid van je medicijnen of wil je je gezondheid laten testen? Maak dan een afspraak bij Z+ Pharma. Onze specialisten staan klaar om je te adviseren en te ondersteunen bij al je gezondheidsvragen. Maak nu een afspraak en zet de eerste stap naar een gezonder leven!

Las je deze artikels al?

Slaap: de basis voor een gezond leven

Slaap: de basis voor een gezond leven

We weten allemaal dat slapen belangrijk is, maar waarom is het nu zo belangrijk? En hoeveel slaap hebben we nu eigenlijk nodig? In deze blogpost bespreken we de voordelen van een goede nachtrust en geven we tips om je slaapkwaliteit te verbeteren.

Lees meer
Goede voornemens realiseren? Dat doe je zo!

Goede voornemens realiseren? Dat doe je zo!

Het begin van het nieuwe jaar brengt vaak de belofte van een frisse start en nieuwe mogelijkheden met zich mee. Het stellen van goede voornemens is een traditie die veel mensen omarmen, maar het realiseren ervan kan soms een uitdaging zijn.

Lees meer