14 / 12 / 2022
13u30 – 15u
Gratis
Microsoft Teams
Webinar – De toekomst van voeding in de eerstelijnszorg is nu
Deze webinar wordt georganiseerd door het Center for Research and Innovation in Gastrology & Primary Food Care binnen de Europese referentieregio Three Rivers FoodDelta en de erkende beroepsvereniging van Chefs Gastro-engineering en zorg speciaal voor hun partners.
Sprekers
Edwig Goossens
Edwig Goossens werd door Knack Weekend ooit omschreven als de meest inspirerende figuur omwille van het doorgedreven onderzoek met chefs Gastro-engineering en wetenschappers om kwetsbare burgers opnieuw met smaak te doen eten.
Geertrui is Bio-ingenieur met een doctoraat in toegepaste biologische wetenschappen, haar expertise ligt in Levensmiddelenmicrobiologie en -technologie met speciale interesse in voeding en gezondheid. Actueel is Geertrui Groepsleider Onderzoek Voedselkwaliteit en Productinnovatie, Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO)
Bart Geurden
Bart is als verpleegwetenschapper verbonden aan het Center for Primary Food Care te Leuven, het Nutritieteam van het UZA, Antwerpen, België en aan het Centre for Research and Innovation in Care (CRIC) in de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Zijn wetenschappelijke interesse gaat vooral uit naar malnutritie in diverse settings van de gezondheidszorg.
Martijn van Gemst
Martijn is sinds 2019 chef gastro-engineering Lt, sindsdien leid Martijn het Gastro-Lab en werkt mee aan verschillende onderzoeken waaronder de IGADY in samenwerking met Primary vzw en het Universitair ziekenhuis in Antwerpen.
Pieter is MDL arts in AZ delta, Roeselare, België. Hij behandelt voornamelijk patiënten met tumoren van het maag darm en leverstelsel. Daarnaast is hij ook voorzitter van het nutritieteam van AZ delta.
Wilko werkt sinds 1983 met veel passie en gedrevenheid in de zorg, na het behalen van de opleiding chef gastro-engineering Lt, was het voor hem een logische stap om een smaakcentrum te openen, in samenwerking met Brabantzorg en het Catharinaziekenhuis.
Lobke werkt al 10 jaar als chef-kok in de zorg, startte in 2020 Live Eat Taste op, waaronder het eerste smaakcentrum in België stoelt voor smaak en reuk problematieken. Daarnaast zet Lobke haar in voor de Beroepsvereniging van Chefs Gastro-engineering en zorg als voorzitster.
Las je deze artikels al?
Fiets naar het werk-dag!
Op 25 april is het zover: de ‘Ik fiets naar het werk’-dag! Een dag waarop we allemaal de kans krijgen om onze fiets van stal te halen en de dag fris en actief te beginnen.
Wat doe je met vervallen geneesmiddelen?
We weten allemaal dat slapen belangrijk is, maar waarom is het nu zo belangrijk? En hoeveel slaap hebben we nu eigenlijk nodig? In deze blogpost bespreken we de voordelen van een goede nachtrust en geven we tips om je slaapkwaliteit te verbeteren.
Slaap: de basis voor een gezond leven
We weten allemaal dat slapen belangrijk is, maar waarom is het nu zo belangrijk? En hoeveel slaap hebben we nu eigenlijk nodig? In deze blogpost bespreken we de voordelen van een goede nachtrust en geven we tips om je slaapkwaliteit te verbeteren.
© Copyright | Algemene voorwaarden | Z+H2B BV Statiestraat 135 verantwoordelijke uitbating Z+ Center | Over Z+ Center | Vertegenwoordigers | By Publiplus