14 / 12 / 2022

13u30 – 15u

Gratis

Microsoft Teams

Webinar – De toekomst van voeding in de eerstelijnszorg is nu

Deze webinar wordt georganiseerd door het Center for Research and Innovation in Gastrology & Primary Food Care binnen de Europese referentieregio Three Rivers FoodDelta en de erkende beroepsvereniging van Chefs Gastro-engineering en zorg speciaal voor hun partners.

Sprekers

Edwig Goossens
Edwig Goossens werd door Knack Weekend ooit omschreven als de meest inspirerende figuur omwille van het doorgedreven onderzoek met chefs Gastro-engineering en wetenschappers om kwetsbare burgers opnieuw met smaak te doen eten.

Geertrui Vlaemynck
Geertrui is Bio-ingenieur met een doctoraat in toegepaste biologische wetenschappen, haar expertise ligt in Levensmiddelenmicrobiologie en -technologie met speciale interesse in voeding en gezondheid. Actueel is Geertrui Groepsleider Onderzoek Voedselkwaliteit en Productinnovatie, Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO)

Bart Geurden

Bart is als verpleegwetenschapper verbonden aan het Center for Primary Food Care te Leuven, het Nutritieteam van het UZA, Antwerpen, België en aan het Centre for Research and Innovation in Care (CRIC) in de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Zijn wetenschappelijke interesse gaat vooral uit naar malnutritie in diverse settings van de gezondheidszorg.

Martijn van Gemst

Martijn is sinds 2019 chef gastro-engineering Lt, sindsdien leid Martijn het Gastro-Lab en werkt mee aan verschillende onderzoeken waaronder de IGADY in samenwerking met Primary vzw en het Universitair ziekenhuis in Antwerpen.
Pieter Vandecandelaere
Pieter is MDL arts in AZ delta, Roeselare, België. Hij behandelt voornamelijk patiënten met tumoren van het maag darm en leverstelsel. Daarnaast is hij ook voorzitter van het nutritieteam van AZ delta.
Wilko Lichteveld
Wilko werkt sinds 1983 met veel passie en gedrevenheid in de zorg, na het behalen van de opleiding chef gastro-engineering Lt, was het voor hem een logische stap om een smaakcentrum te openen, in samenwerking met Brabantzorg en het Catharinaziekenhuis.
Canan Ziylan
Canan is senior onderzoeker bij Kenniscentrum Zorginnovatie en hogeschooldocent bij de opleiding Verpleegkunde van Hogeschool Rotterdam. Haar expertise ligt in interdisciplinaire samenwerking binnen de ouderenzorg, met een nadruk op voedingszorg. Deze kennis past ze toe in verschillende onderwijsonderdelen, waaronder de minor Oncologie, waarin ze onderwijs geeft over verpleegkundige voedingszorg bij kanker. Daarnaast is ze onderzoeker in het Medical Delta Living Lab Better in Better out, gericht op betere interdisciplinaire zorgondersteuning voor darmkankerpatiënten.
Lobke Van den Wijngaert
Lobke werkt al 10 jaar als chef-kok in de zorg, startte in 2020 Live Eat Taste op, waaronder het eerste smaakcentrum in België stoelt voor smaak en reuk problematieken. Daarnaast zet Lobke haar in voor de Beroepsvereniging van Chefs Gastro-engineering en zorg als voorzitster. 
𝘎𝘦𝘭𝘪𝘦𝘷𝘦 𝘦𝘳 𝘰𝘰𝘬 𝘳𝘦𝘬𝘦𝘯𝘪𝘯𝘨 𝘮𝘦𝘦 𝘵𝘦 𝘩𝘰𝘶𝘥𝘦𝘯 𝘥𝘢𝘵, 𝘪𝘯𝘥𝘪𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘵 𝘮𝘪𝘯𝘪𝘮𝘶𝘮 𝘢𝘢𝘯𝘵𝘢𝘭 𝘪𝘯𝘴𝘤𝘩𝘳𝘪𝘫𝘷𝘪𝘯𝘨𝘦𝘯 𝘯𝘪𝘦𝘵 𝘸𝘰𝘳𝘥𝘵 𝘣𝘦𝘳𝘦𝘪𝘬𝘵, 𝘥𝘦 𝘴𝘦𝘴𝘴𝘪𝘦 𝘶𝘪𝘵𝘨𝘦𝘴𝘵𝘦𝘭𝘥 𝘰𝘧 𝘨𝘦𝘢𝘯𝘯𝘶𝘭𝘦𝘦𝘳𝘥 𝘬𝘢𝘯 𝘸𝘰𝘳𝘥𝘦𝘯.

Las je deze artikels al?

Hoe jezelf beschermen tegen de zon?

Hoe jezelf beschermen tegen de zon?

De zomer is weer in volle gang, en dat betekent genieten van zon, zee en strand! Maar met de warme temperaturen en felle zonnestralen is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Bij Z+ Center staan we voor je klaar met tips om de zomer gezond en veilig door te komen.

Lees meer