Esthetische Geneeskunde: De Taboes Doorbroken

Vaak merk ik op dat mensen bang zijn om bij een esthetische arts terecht te komen of advies in te winnen. Dit komt omdat er soms in de media of in films horror-ideeën worden verspreid. Ook hangt er nog steeds een taboe rond esthetische geneeskunde.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle acties & artikels.

We gaan toch ook naar de kapper om onze haren te laten knippen en mooi in model te brengen, of naar de tandarts omdat we willen stralen met onze mooie glimlach. Dus waarom zouden we onszelf dan niet mogen verwennen om er beter uit te zien en onze huid te verzorgen, of die onderliggende structuren wat te ondersteunen en die rimpels hier en daar wat bij te werken?

Mijn missie is steeds om de persoon niet te veranderen in looks. Integendeel, als er patiënten binnenkomen voor esthetische doeleinden, dan is mijn eerste doelstelling om de natuurlijke schoonheid te benadrukken en te verbeteren. Of zelfs te verjongen daar waar mogelijk. Dit kan gaan over de textuur van de huid, de glow, de rimpels, het volumeverlies, of de onderliggende structuren die beginnen af te nemen.

Samen met de patiënt bekijk ik waar we in eerste instantie kunnen bijsturen. Vaak kan dit al in een eerste ondersteuning qua voeding, of betreffende bepaalde levensstijlen een aanpassing betekenen. Dit is namelijk ook belangrijk voor een langduriger effect van enige behandeling. Ook kijk ik graag samen met de patiënt waar meer de accenten te leggen, of andere minder leuke kenmerken te vervagen. Dit gebeurt steeds op een discrete manier. We willen de schoonheid accentueren, maar dit niet op een overdreven manier doen.

Mijn doel is om mensen opnieuw te laten schitteren, door de eigen schoonheid te accentueren. Een consultatie is steeds een gesprek om samen tot een mooi resultaat te komen.

Las je deze artikels al?