Chiropraxie

Uw compensatiepatroon bepaalt uw zwaktes.

Beperkte functie leidt tot compensatie, wat op termijn lijdt tot pijn en limitatie! Het doel is het corrigeren van de dysfunctie om zo het natuurlijke herstel te begeleiden.

Als Chiropractor werk ik met het zenuwstelsel. Ik analyseer de functie van het lichaam en breng tijdens deze analyse uw persoonlijk compensatiepatroon in beeld. Voor iedere patiënt is dit patroon anders op basis van uw verleden (fysieke en mentale trauma’s, operaties,…) en huidige gewoontes (sedentair, sport, voeding, stress,…). Het compensatiepatroon zal zich uiten in beperkte functies zoals: slechte postuur, beperkte mobiliteit, onevenwicht in spierkracht, pijnlijke regio’s, etc.

Thomas Duyts

Statiestraat 135,
2070 Zwijndrecht

thomas@z-center.be
+32 478 73 73 60

Wat doet een
Chiropractor? 

– Chiropractor –

Een afspraak
inplannen

– Afspraken –

Meer over
Thomas Duyts

– Chiropraxie –

Chiropraxie door Thomas

Voor Chiropraxie kan u elke vrijdag op afspraak terecht bij Thomas Duyts. Contacteer ons op +32 478 73 73 60 om een afspraak te maken.

Veel gestelde vragen 

Hoe kan Chiropraxie u helpen?

Na deze grondige analyse, evalueer ik welke specifieke stimulatie uw limiterend patroon corrigeert. Deze stimulatie wordt door de Chiropractor gegeven onder de vorm van een manipulatie. Hierbij wordt een dysfunctioneel gewricht zeer specifiek in een bepaalde richting gecorrigeerd. De juiste stimulans zal uw functie verbeteren en daarmee het compensatiepatroon verbeteren, waardoor het lichaam toelating krijgt om te herstellen: verbeterde spieractivatie, afname van pijn, toename in mobiliteit, etc.

Voor wie is Chiropraxie?

Als Chiropractor ben ik voornamelijk gespecialiseerd in rugklachten (bekken, lage rug, midden rug, nek, kaak) door de sterke associatie met het zenuwstelsel. Ook klachten in de ledematen (schouder, ellenboog, pols, enkel/voet, heup, knie) vallen onder mijn specialiteit omdat ze vaak onderdeel zijn van het compensatiepatroon. Ik help u met acute klachten, chronische klachten en/of preventief om zo toekomstige klachten te vermijden.

Tarieven

Eerste visite: 80€

Vervolg visites: 60€

(Via de mutualiteit krijgt u 10€ per consult terug)

Maak kennis met Chiropracter Thomas

Ik ben Thomas Duyts, de nieuwe Chiropractor in Zwijndrecht. Sinds jongs af aan ben ik altijd al geïnteresseerd geweest in het menselijk lichaam, hoe het functioneert en wat we kunnen doen om onze prestaties en gezondheid te verbeteren. Deze interesse bracht mij de afgelopen negen jaar in een prachtig avontuur: 5 jarige voltijdse opleiding tot Kinesist aan de UGent + 4 jarige voltijdse opleiding tot Chiropractor aan het IFEC in Parijs + tientallen seminaries over heel Europa. Een avontuur waar bij ik de complexiteit van het menselijk lichaam leerde analyseren en de verschillende paden naar gezondheid en revalidatie machtig werd. Chiropraxie is voor mij een levenswijze met als doel om zoveel mogelijk patiënten te begeleiden in hun natuurlijke evolutie naar optimale revalidatie en gezondheid. Ik sta voor u klaar om samen met u dit pad te bewandelen en u te begeleiden in uw persoonlijk avontuur naar optimale gezondheid en een beter levenskwaliteit. 

Specialiteiten: 

  • Chiropraxie manipulaties van extremiteiten (Voet, knie, heup, schouder, ellenboog, pols). Dit is zeer krachtig voor de revalidatie van sportblessures en het optimaliseren van sport prestaties.
  • Chiropraxie manipulaties van de kaak. De kaak kan verantwoordelijk zijn voor hoofdpijn, duizeligheid, kaak-, nek- en schouderpijn. Zeer veel mensen lopen rond met een kaak dysfunctie, door een toename in stress en tandheelkunde (beugels).
  • Chiropraxie manipulaties van het bekken en wervelzuil (nek, lage rug en midden rug). Dit is de identiteit van de chiropractor en daar door ook een centraal punt in de revalidatie.