Week van de teek,
wij geven je enkele tips!

Het is Week van de teek, in het leven geroepen om meer bewustzijn te creëren rond de aanwezigheid van de beestjes en de mogelijke gevaren voor je gezondheid. Teken zitten verscholen in de natuur en kunnen je bijten zonder dat je het doorhebt. Heb je vertoeft in de natuur? Controleer dan steeds op teken, en als je er eentje ziet, verwijder die dan meteen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle acties & artikels.

Een tekenbeet hoeft niet te betekenen dat je ziek wordt, maar een gewaarschuwd man is er twee waard! Teken kunnen immers drager zijn van bepaalde bacteriën of virussen en die in je lichaam brengen. De meest voorkomende ziekte is de ziekte van Lyme.

Check, check, check!

Controleer regelmatig de tekenbeet en dit gedurende een maand lang. Ervaar je griepsymptomen, en/of verschijnt er een rode vlek of kring op de plaats van de beet? Contacteer dan je huisarts, die je verder zal adviseren.

Raadpleeg ook zeker de tekenkaart in onze apotheek en neem eens een kijkje op de website www.tekenbeten.be voor meer informatie!

Las je deze artikels al?

Esthetische Geneeskunde: De Taboes Doorbroken

Esthetische Geneeskunde: De Taboes Doorbroken

Vaak merk ik op dat mensen bang zijn om bij een esthetische arts terecht te komen of advies in te winnen. Dit komt omdat er soms in de media of in films horror-ideeën worden verspreid. Ook hangt er nog steeds een taboe rond esthetische geneeskunde.

Lees meer