Week van de teek,
wij geven je enkele tips!

Het is Week van de teek, in het leven geroepen om meer bewustzijn te creëren rond de aanwezigheid van de beestjes en de mogelijke gevaren voor je gezondheid. Teken zitten verscholen in de natuur en kunnen je bijten zonder dat je het doorhebt. Heb je vertoeft in de natuur? Controleer dan steeds op teken, en als je er eentje ziet, verwijder die dan meteen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle acties & artikels.

Een tekenbeet hoeft niet te betekenen dat je ziek wordt, maar een gewaarschuwd man is er twee waard! Teken kunnen immers drager zijn van bepaalde bacteriën of virussen en die in je lichaam brengen. De meest voorkomende ziekte is de ziekte van Lyme.

Check, check, check!

Controleer regelmatig de tekenbeet en dit gedurende een maand lang. Ervaar je griepsymptomen, en/of verschijnt er een rode vlek of kring op de plaats van de beet? Contacteer dan je huisarts, die je verder zal adviseren.

Raadpleeg ook zeker de tekenkaart in onze apotheek en neem eens een kijkje op de website www.tekenbeten.be voor meer informatie!

Las je deze artikels al?

Wapen je tegen wespen!

Wapen je tegen wespen!

Heb jij deze zomer al last gehad van wespen? Deze zomer waren de wespen er namelijk al heel vroeg bij én in grote aantallen.

Lees meer

Algemene voorwaarden & privacybeleid - Orde der Apothekers: Deontologische code - Henri Jasparlaan 94 - 1060 Brussel - 02/537.42.67 - Deze apotheek is aangesloten bij de beroepsvereniging: Algemene Pharmaceutische Bond - © Copyrights | Z+ Pharma Apotheek | Algemene voorwaarden | By Publiplus