Stoppen met roken, maar geen idee hoe?

 

Realitycheck: de zomer loopt binnenkort op zijn einde… De wintermaanden staan achter de hoek te loeren, en misschien is dat wel het geschikte moment om jouw sigaret eindelijk achterwege te laten.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle acties & artikels.

Misschien wist je het nog niet, maar bij Z+ Center hebben we onze eigen top-tabakologe, Eline. Sinds 3 jaar mag ze zichzelf tabakologe noemen. Sindsdien heeft ze er haar missie van gemaakt om iedereen die wil stoppen met roken, te coachen en te begeleiden in hun persoonlijk traject.

Hoe gaan we te werk?

We geloven in een aanpak waarbij we een combinatie maken tussen de samenwerking met een tabakoloog en rookstopmedicatie. De tabakoloog begeleidt je mentaal doorheen het traject, terwijl de medicatie de ontwenningsverschijnselen zal opvangen.

Er wordt voor jou een rookstopplan opgemaakt waarin de nodige coaching, het traject en de medicatie aan bod komen. Hier wordt ook rekening gehouden met de eventuele gevolgen van het stoppen met roken, zoals stress en gewichtstoename.

Je kan erop rekenen dat de tabakoloog tot jouw beschikking blijft, niet enkel tijdens de behandeling, maar zeker ook daarna!

Terugbetaling

Het traject met een tabakoloog en in sommige gevallen ook de medicatie, worden gedeeltelijk terugbetaald door je ziekenfonds. Vraag dit zeker tijdig na bij jouw tabakoloog of apotheker!

Ben je klaar om eraan te beginnen? Vorm een team met onze tabakoloog, het is nooit te laat om je goede voornemen aan te pakken!

Las je deze artikels al?

Hoe jezelf beschermen tegen de zon?

Hoe jezelf beschermen tegen de zon?

De zomer is weer in volle gang, en dat betekent genieten van zon, zee en strand! Maar met de warme temperaturen en felle zonnestralen is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Bij Z+ Center staan we voor je klaar met tips om de zomer gezond en veilig door te komen.

Lees meer