Zaakvoerder Björn Simons over het voorbije jaar en de toekomst van Z+Center

Samen met zijn echtgenote Karla nam Björn Simons in 2009 Apotheek Kleynjans over. In 2013 doopten ze de naam om naar Z+Pharma. De voorbije jaren timmerden ze hard aan hun zaak en bouwden ze de apotheek uit tot – gezondheidscentrum. Het centrum kreeg recent de naam Z+Center en huisvest intussen meer dan 10 medewerkers. Hun doel? Klanten zo volledig mogelijk kunnen begeleiden met betrekking tot hun fysieke en mentale gezondheid. We kijken met Björn terug op het voorbije jaar en blikken vooruit naar de toekomst.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle acties & artikels.

“2021 was opnieuw een turbulent jaar, het was zeker geen evidente periode. Er heerst een grote misvatting over de coronaperiode voor apotheken. Voor ons zijn het zeker geen gouden tijden, we zagen de eerste 9 maanden van het jaar zelfs minder klanten. Dankzij de
mondmaskers en andere maatregelen, zagen we de voorbije coronaperiode amper andere ziektes dan corona. Kwamen mensen wel voor andere ziektes of aandoeningen, dan waren die vaak ernstiger, omdat mensen hun zorg uitstelden.

We bieden meer diensten aan dan voorheen. Begin dit jaar was ik gedurende 10 maanden coördinerend Farmaceutisch Expert in het vaccinatiecentrum en zag je mij even minder in de apotheek. Uiteraard kon ik rekenen op mijn geolied team in de apotheek in Zwijndrecht die de mensen met raad en daad bleven bijstaan in deze moeilijke en verwarrende tijden. Na deze periode van 1e en 2e prikken, kregen we de sneltesten in de apotheek waarbij we symptomatische patiënten mochten testen om de capaciteit te vergroten op het werkveld.

We merken aan onze klanten dat ze moe zijn, ze zijn de hele situatie beu. Op dat moment trachten wij een luisterend oor te bieden en de mensen te motiveren en moed in te spreken.

“Los van covid, groeiden wij de voorbije jaren door tot
gezondheidscentrum en veranderden we onze naam recent naar
Z+Center.”

We zijn meer dan een apotheek en trachten preventief te werken. Mensen kunnen bij ons terecht voor gezondheidsadvies (zie onze gratis Gezondheidstest), iets waar we nog meer belang aan hechten in deze tijden van corona. Ook bieden we in deze eindejaarsperiode onze gratis Immucheck aan, waarbij we met een korte check inzicht geven in de immuniteit van onze klanten. Meer dan ooit is het erg belangrijk het lichaam preventief aan te sterken en te wapenen tegen ziekmakers. We willen mensen écht gezonder maken én houden, met oog voor het totaalpakket van lichaam en geest.

Naast dit alles kan je bij ons ook terecht bij een diëtiste, we huisvesten een hoorcentrum, tabakologe en mental en physical coaching.


Naar volgend jaar toe, hoop ik zoals velen, dat corona snel zal gaan liggen. Maar ik heb natuurlijk geen glazen bol. Net daarom blijven we bij Z+Center focussen op het heden en op het aansterken van het lichaam. Daarnaast hopen we te kunnen blijven groeien en op dat vlak staan er mooie zaken op de agenda. We’ll keep you posted!”

Las je deze artikels al?

Te kort aan magnesium?

Te kort aan magnesium?

Heel wat mensen kampen met een te kort aan magnesium. Doorheen de dag verbruiken we namelijk meer magnesium in ons lichaam, dan we innemen.

Lees meer
Migraine in de kijker

Migraine in de kijker

Iedereen kan last hebben van migraine. En we zijn zeker met velen! Migraine treft één op zeven mensen in ons land.

Lees meer