Waarom sporten tijdens de examens zo belangrijk is!

De examens komen eraan en dan brengen tienduizenden studenten het grootste deel van de dag door achter hun bureau. Daarom wordt het sterk aangeraden om tijdens deze blokperiode toch ook tijd vrij te maken voor sport. Het bevordert immers je studie-efficiëntie en zorgt voor een mentale reset en rust.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle acties & artikels.

De gemiddelde student gebruikt steeds meer voedingssupplementen om zichzelf fitter te voelen tijdens de vermoeiende blokperiode. (Bioamoles, 2019)

Vele zijn onschuldig, maar leveren vaak ook geen betere prestaties op. Het gevaar bestaat wel dat studenten sneller de stap zetten naar bepaalde medicijnen of zelfs pepmiddelen. 

Door intensief te sporten komen er bepaalde stoffen vrij in je lichaam. Endorfine en dopamine zorgen ervoor dat je je goed gaat voelen en geven je ook nog andere voordelen, zoals:

  • Ze maken nieuwe hersencellen vrij
  • Ze verhogen je concentratie
  • Ze verwerken informatie sneller
  • Ze zorgen voor een betere nachtrust
  • Ze geven een positieve boost aan je positieve emoties
  • Ze versterken de flexibiliteit van je denken

Ben je niet zo’n sportfanatiek?

Geen probleem! Er zijn heel wat laagdrempelige sporten die wel iets voor jou kunnen zijn. Zo kun je ook eens met de fiets naar school gaan in plaats van met de bus of maak tijdens je pauzes kleine wandelingen in plaats van achter een scherm te zitten.

Het wordt de studenten dus zeker aangeraden om eerder te gaan sporten dan supplementen in te nemen. Wil je graag een persoonlijk schema of heb je nood aan tips? Onze bewegingsexpert Jeroen helpt je graag om deze zware periode toch fit te doorstaan. Heb je nog vragen? Aarzel dan zeker niet om onze website of Jeroen te raadplegen!

Las je deze artikels al?

Hoe jezelf beschermen tegen de zon?

Hoe jezelf beschermen tegen de zon?

De zomer is weer in volle gang, en dat betekent genieten van zon, zee en strand! Maar met de warme temperaturen en felle zonnestralen is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Bij Z+ Center staan we voor je klaar met tips om de zomer gezond en veilig door te komen.

Lees meer