Vanaf 12 juli kan de apotheek een sneltest uitvoeren, maar …

Met de zomer herneemt het leven stilaan terug zijn normale gang. Het zit er dus in dat je plannen hebt gemaakt voor een reis of een evenement (cultureel, sportief…). Maar als je (nog) geen certificaat hebt waaruit blijkt dat je volledig gevaccineerd bent, zal je wellicht het negatieve resultaat van een PCR-test of een snelle antigeentest moeten kunnen voorleggen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle acties & artikels.

De apothekers zetten zich niet alleen in in de vaccinatiecentra 

Om de testcentra en de artsen tijdens de zomerperiode te ondersteunen, zetten de apothekers zich in om de testcapaciteit in ons land te versterken.

Vanaf 12 juli zal het wettelijk mogelijk zijn een snelle antigeentest te laten uitvoeren in verschillende apotheken, waar de apothekers en hun assistenten zijn opgeleid om in alle veiligheid een staal te nemen. Opgelet: de sneltesten die in de apotheken worden uitgevoerd, zullen niet worden terugbetaald. Je zal ze dus zelf moeten betalen. De prijs ervan zal duidelijk geafficheerd worden in de apotheek.

 

​Praktisch

Ga eerst na of het resultaat van een snelle antigeentest die in een apotheek wordt uitgevoerd wel beantwoordt aan de vereisten van het land of de landen die op je programma staan, of van het evenement dat je wil bijwonen. Sommige landen aanvaarden enkel een PCR-test en daarvoor kan je niet terecht in een apotheek.

​Het moment waarop de test wordt uitgevoerd is van belang, vergeet niet om dat eveneens na te gaan. Afhankelijk van je bestemming, zal de sneltest minstens 48 tot 72 uur voor aankomst of vertrek moeten worden uitgevoerd. De FOD Buitenlandse zaken geeft op zijn website reisadviezen per land en werkt die geregeld bij.

Heb je je ervan verzekerd dat een snelle antigeentest je toegang biedt tot de bestemming(en) of het evenement waar je naar toe wil?

Vraag aan je apotheker of hij/zij die dienst aanbiedt, en onder welke voorwaarden (met of zonder afspraak, op welke dag(en), aan welke prijs…). Een goede raad: wacht niet tot het laatste ogenblik om je te informeren en maak, indien nodig, een afspraak!

De apotheker die deze dienst aanbiedt, neemt de sneltest af in zijn apotheek. Hij registreert het resultaat, dat na een kwartier gekend is, in de apotheeksoftware en verzendt het naar het gezondheidsinstituut Sciensano. Het resultaat verschijnt enkele uren nadien reeds op het COVID-testcertificaat, dat je bijvoorbeeld kan raadplegen op de CovidSafeBE-app van de overheid.

Heb je een (negatief!) resultaat op zak? Dan wensen we je een goede reis en/of aangenaam event!

MOMENTEEL BIEDT JOUW Z+PHARMA Apotheek DEZE DIENST NIET AAN!

Waarom niet?

Zoals je kon lezen zetten de apothekers zich in om de testcapaciteit te ondersteunen van artsen en verpleegkundigen. Momenteel zien we dat de capaciteit bij onze partners verpleegkundigen en artsen voldoende is en we beter onze energie blijven investeren in het vaccinatiecentrum in Beveren. Zoals u weet zijn onze apothekers daar reeds van in het begin actief om de vaccinatiecampagne mee in goede banen te leiden. Dit is nog altijd de hoogste prioriteit om snel een zeer hoge vaccinatiegraad te bekomen.

Waar kan je dan WEL terecht?

Voor algemene info kan je terecht op https://www.info-coronavirus.be/nl/

Hier vind je ook de link naar mijngezondheid.be om je activatiecode aan te vragen.

Tip: 2 Gratis PCR-testen vanaf 1/7/21

Om tegemoet te komen in de kosten, besloot de regering om voor kinderen en jongeren tussen 6 en 17 jaar en volwassenen die nog niet de kans kregen om zich volledig te laten vaccineren, die PCR-testen terug te betalen.

De financiële tegemoetkoming kan maximaal 2 keer gebruikt worden, tijdens de maanden juli, augustus en september voor een maximumbedrag van 55 euro.

Voor al deze PCR-testen kan je overigens terecht bij onze partners:

Labo Medina in Beveren
Boek je afspraak nu

Ontzorg Linkeroever
Blancefloerlaan 337, 2050 Antwerpen
03/344.22.44
https://www.ontzorg.be/

Algemeen Medisch Labo (AML)
Testen in Antwerpen – Mechelen en Lokeren
Vloorsstraat 9, 2020 Antwerpen
T. 0471 66 74 77
Meer info

UZA Antwerpen
Drie Eikenstraat 655, 2650 Edegem
T. 03 821 30.00
https://www.uza.be/traveltest
https://www.uza.be/testcentrum-antwerpen-centraal

UZ Gent
C. Heymanslaan 10, 9000 Gent
T. 09 332 21 11 of 09 332 91 11
Meer info

Las je deze artikels al?

Vergeet niet te smeren!

Vergeet niet te smeren!

Hoeveel deugd kan het doen om de zonnestralen te voelen op je huid? Maar vergeet je huid niet te beschermen tegen deze zonnestralen.

Lees meer

Algemene voorwaarden & privacybeleid - Orde der Apothekers: Deontologische code - Henri Jasparlaan 94 - 1060 Brussel - 02/537.42.67 - Deze apotheek is aangesloten bij de beroepsvereniging: Algemene Pharmaceutische Bond - © Copyrights | Z+ Pharma Apotheek | Algemene voorwaarden | By Publiplus