Maand van de Rookstop: deed jij mee?

Eén op de zes Vlamingen rookt, gemiddeld 15 sigaretten per dag. Straffe tabak? Zeker als je weet dat er elke 6 seconden iemand sterft aan de gevolgen van roken!

Voor vele mensen is stoppen met roken een doel geworden op weg naar een gezonder leven. Stoppen met roken levert je dan ook heel wat voordelen op, ook op korte termijn! Zo is het zuurstofgehalte in je bloed weer normaal als je 8u geen sigaret rookt. Wie een week niet rookt, heeft 9 keer meer kans om langdurig rookvrij te blijven.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle acties & artikels.

Ben je een jaar rookvrij? Super! Na die periode is het risico op hart- en vaatziekten maar liefst gehalveerd!  
 
Mei, rookvrij
 
Mei stond in het teken van stoppen met roken, met als hoogtepunt de Wereld Anti-Tabaksdag op 31 mei. Deze dag werd in 1989 door de Wereldgezondheidsorganisatie in het leven geroepen om mensen bewust te maken van de schadelijke gevolgen van tabak en meer in te zetten op preventie. Stoppen is de boodschap!
 
 
Wil je graag stoppen met roken maar heb je het moeilijk? Onze tabakologe Eline begeleidt je graag, contacteer ons voor meer info!

Las je deze artikels al?

Januari = Rookstop maand!

Januari = Rookstop maand!

Doe jij ook mee met de goede voornemens aan het begin van het nieuwe jaar? Misschien heb je je wel voorgenomen om te stoppen met roken?

Lees meer
Volg ons

Volg ons

Volg ons en blijf op de hoogte van het laatste gezondheidsnieuws en mooie acties! We sturen maandelijks een nieuwsbrief uit.

Lees meer

Algemene voorwaarden & privacybeleid - Orde der Apothekers: Deontologische code - Henri Jasparlaan 94 - 1060 Brussel - 02/537.42.67 - Deze apotheek is aangesloten bij de beroepsvereniging: Algemene Pharmaceutische Bond - © Copyrights | Z+ Pharma Apotheek | Algemene voorwaarden | By Publiplus