Hoe onderhoud ik mijn hoortoestel?

Door uw hoortoestellen goed te onderhouden, verlengt u de levensduur ervan en voorkomt u onnodige reparaties. Er zijn enkele kleine problemen die eenvoudig te verklaren zijn en die u eventueel zelf kan verhelpen

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle acties & artikels.

1. Achter-het-oor toestel met oorstukje

Het buisje kan hard worden door transpiratie en zonlicht; dit resulteert in een oncomfortabel gevoel in het oor en loskomende oorstukjes. Gebruik AudioNova Cleaning tablets voor de reiniging van uw oorstukje. Vraag ernaar bij uw huisapotheker.

  • Maak het oorstukje los van het hoortoestel en leg het samen met een bruistablet een half uur te weken in de reinigingsbeker met water. Spoel het oorstukje nadien af en droog het goed.
  • Plaats de blaaspeer in het buisje van het oorstuk en blaas zo de geluids-en verluchtingskanalen droog.
  • Zet daarna het oorstuk terug op uw hoortoestel.

Ook een stukje tygonbuis kan u verkrijgen. Verwijder het oude buisje en knip het nieuwe buisje af op dezelfde lengte.


2. Luidspreker-in-het-oor toestel met dome 

Bij de luidspreker-in-het-oor toestellen met dome is het zeer belangrijk dat de dome en de filter aan het uiteinde van de luidspreker proper zijn. De dome kan u eenvoudig van de luidspreker verwijderen. De filter wordt dan zichtbaar. Indien deze filter verstopt raakt, komt er geen klank meer uit het hoortoestel. Verwijder de filter, plaats een nieuwe en plaats de dome terug.

De dome kan u reinigen met de AudioNova reinigingsdoekjes of AudioNova reinigingsspray. U kan deze ook vervangen.

Er bestaan domes in verschillende modellen (open, gesloten, ..) en maten. Er zijn ook verschillende filters (Prowax, Prowax MiniFit, Cerustop, CeruShield, ..). Bewaar uw oude verpakking en vraag op die manier uw apotheker vlot om een nieuw doosje.


3. Luidspreker in-het-oor toestel met oorstukje

Een luidspreker-in-het-oor toestel reinigt u met de AudioNova reinigingsdoekjes of AudioNova reinigingsspray. Spray nooit rechtstreeks op het hoortoestel, maar altijd eerst op een doekje.

Uw oorstukje is voorzien van een filter. Indien deze filter verstopt raakt, komt er geen klank meer uit het hoortoestel. Er zijn verschillende filters (Prowax, Prowax miniFit, Cerustop, CeruShield, HF 3, HF4, …). Bewaar uw oude verpakking en vraag op die manier uw apotheker vlot om een nieuw doosje.


4. In-het-oor toestel

Reinig uw in-het-oor toestel met de AudioNova reinigingsdoekjes of AudioNova reinigingsspray. Spray nooit rechtstreeks op het hoortoestel, maar altijd eerst op een doekje.

Uw hoortoestel is voorzien van een filter. Indien deze filter verstopt raakt, komt er geen klank meer uit het hoortoestel. Er zijn verschillende filters (Prowax, Prowax miniFit, Cerustop, …). Bewaar uw oude verpakking en vraag op die manier uw apotheker vlot om een nieuw doosje.

Las je deze artikels al?

Hoe jezelf beschermen tegen de zon?

Hoe jezelf beschermen tegen de zon?

De zomer is weer in volle gang, en dat betekent genieten van zon, zee en strand! Maar met de warme temperaturen en felle zonnestralen is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Bij Z+ Center staan we voor je klaar met tips om de zomer gezond en veilig door te komen.

Lees meer