Slapen, tijdverlies?
Een cruciaal onderdeel van een goede gezondheid!

Voldoende nachtrust is enorm belangrijk, zeker in deze haastige tijden. Jammer genoeg komt deze basisbehoefte te snel in het gedrang.

Slapen is een belangrijk mechanisme van ons lichaam om te recupereren; je drukt als het ware op je innerlijke “resetknop” om er de volgende dag weer fit en monter tegenaan te kunnen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle acties & artikels.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie steunt een goede gezondheid op drie pijlers: voeding, beweging en slaap. Slapen is zelfs net iets belangrijker dan de andere pijlers, wijst een recente studie uit bij jongvolwassenen. Logisch, want slaaptekort ondermijnt voeding en beweging.

Gezien het belang van slaap, werkt Z+Center sinds kort samen met een nieuwe partner ‘Brainwise’, o.l.v. Dr. Aisha Cortoos. Zo kunnen we mensen met slaapproblemen nog beter begeleiden naar een gezonde nachtrust.

Bij Brainwise combineren we een wetenschappelijke aanpak met klinische ervaringen om jou te inspireren om gezonder in het leven te staan. Grensoverschrijdende kennis en vaardigheden uit de psychologie, fysiologie, slaap-waakgeneeskunde en stressfysiologie worden samengevoegd en vertaald naar cliënten zodat zij zelf een beetje slaap-waak expert worden. Op deze manier kunnen zij in de toekomst zelf chronische slaap-, stress, of vermoeidheidsklachten voorkomen.

Wens je meer info hieromtrent? Kom gerust langs in onze apotheek en dan bekijken we samen met jou of je in aanmerking komt voor deze slaapvaardigheidstraining. Momenteel hebben we voor jou een verkwikkende korting van €10 in de apotheek!

Je vindt tevens meer info op de website van Brainwise

Las je deze artikels al?

Te kort aan magnesium?

Te kort aan magnesium?

Heel wat mensen kampen met een te kort aan magnesium. Doorheen de dag verbruiken we namelijk meer magnesium in ons lichaam, dan we innemen.

Lees meer