Je hoeft niet af te zien om fitter te worden

Wie voldoende beweegt heeft een lagere bloeddruk, betere cholesterolwaarden en minder risico op diabetes. Het zijn maar enkele gezondheidsvoordelen van sporten en daarnaast wordt je er ook nog eens ontspannen van en heeft het een positieve impact op je gemoed. Sporten is essentieel om gezond te blijven. Maar wat als je écht niet blij wordt van vijf kilometer lopen of intensieve inspanningen voor jou gewoon niet haalbaar zijn? Wel, ook dan kan je op een gezonde manier voldoende bewegen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle acties & artikels.

Beweging is meer dan Start To Run, er zijn vele vormen van gezond bewegen. De kunst is een vorm te vinden waar jij je goed bij voelt en die bij je levensstijl past. Want dat is een belangrijk aspect: als je bijvoorbeeld jonge kinderen hebt en fulltime werkt, heb je misschien geen zin om ’s avonds laat of ’s morgens vroeg nog te gaan joggen. En dan wordt sporten algauw een verplichting, terwijl het gewoon leuk zou moeten zijn!

Elke soort beweging is goed!

Als je drie keer per week een half uur matig sport – bijvoorbeeld joggen of tegen een zeker tempo naar je werk fietsen – heb je al tachtig procent van de gezondheidsvoordelen van sporten te pakken. Maar wie zegt dat het joggen of fietsen moet zijn? Er zijn zoveel mogelijkheden! Dansen, boksen of (intensieve) yoga, kies vooral een sport waar je plezier uit haalt.

En wat als je echt geen tijd of energie hebt om sporten in je nu al overvolle agenda in te passen? Dan zijn er nog voldoende opties om gezond in beweging te blijven. De kinderen te voet of met de fiets naar school brengen, zelf naar het werk fietsen of elke dag een fikse avondwandeling of tuinieren: het zijn allemaal bewegingsvormen die gemakkelijk in het dagelijkse leven zijn in te passen. Veel huishoudelijke taken zijn in wezen ook sport, na een fikse dweilsessie ben je even bezweet als na een halfuur op de loopband. En wees maar zeker dat je je ook na dit soort beweging voldaan zal voelen!

Las je deze artikels al?

Te kort aan magnesium?

Te kort aan magnesium?

Heel wat mensen kampen met een te kort aan magnesium. Doorheen de dag verbruiken we namelijk meer magnesium in ons lichaam, dan we innemen.

Lees meer