De winter komt eraan!

De winter komt eraan! Alles over COVID-19 vaccinaties en griepprikken

De koude wintermaanden staan weer bijna voor de deur, en samen met de winter komt dit jaar ook weer het langverwachte COVID-19 vaccinatieprogramma. 

Met de verwachte piek van COVID-19 infecties in midden oktober is het van vitaal belang om goed voorbereid te zijn. In deze blogpost geven we u belangrijke informatie over de COVID-19 boostervaccinaties en de griepprikken.

Wil je graag nog meer informatie? Bekijk dan de website www.laatjevaccineren.be

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle acties & artikels.

COVID-19 Booster vaccinaties

De COVID-19 boostervaccinaties zijn een cruciale stap in de voortdurende strijd tegen het virus. Hoewel ze voor iedereen beschikbaar zijn, worden ze ten zeerste aanbevolen voor de volgende groepen:

  • Personen van 65 jaar en ouder.
  • Personen met onderliggende gezondheidsproblemen zoals long- of hartaandoeningen.
  • Personen met een verzwakte immuniteit.
  • Personen met obesitas (BMI >40).
  • Zwangere vrouwen.
  • Zorgverleners.

Het goede nieuws is dat u voor het COVID-19 vaccin niets hoeft te betalen. De overheid stelt dit vaccin gratis ter beschikking.

Hoe plan ik een afspraak in? 

Indien u niet in de mogelijkheid bent om zich te verplaatsen, gelieve contact opnemen met uw huisarts.

Informatie over griepvaccinatie

Naast de COVID-19 boostervaccinaties is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan de griepprik. Het is mogelijk om zowel het COVID-19- als het griepvaccin te ontvangen, maar het wordt aanbevolen om een tussenperiode van 14 dagen aan te houden tussen beide vaccinaties.

Het ideale tijdstip voor de griepprik is begin november tot en met half december, aangezien de grieppiek wordt verwacht rond januari 2024. Het griepvaccin is momenteel al beschikbaar en kan zonder voorschrift van de huisarts worden opgehaald bij de apotheek. Voor risicopersonen voor COVID-19 en personen vanaf 50 jaar geldt dat zij enkel het remgeld (€4,08/€2,45, afhankelijk van de categorie bij de mutualiteit) moeten betalen. Neem het vaccin mee naar uw huisarts voor uw volgende consultatie of laat u vaccineren in de apotheek.

In de komende maand november zullen er verschillende griepprikmomenten worden georganiseerd om zoveel mogelijk mensen dit najaar te vaccineren. 

Houd onze website z-center.be en onze sociale media in de gaten voor meer informatie over deze griepprikmomenten en andere updates.

Laten we samen zorgen voor een gezonde en veilige winter!

Las je deze artikels al?

Esthetische Geneeskunde: De Taboes Doorbroken

Esthetische Geneeskunde: De Taboes Doorbroken

Vaak merk ik op dat mensen bang zijn om bij een esthetische arts terecht te komen of advies in te winnen. Dit komt omdat er soms in de media of in films horror-ideeën worden verspreid. Ook hangt er nog steeds een taboe rond esthetische geneeskunde.

Lees meer