De eerste schooldag!

Het is bijna weer zover: de eerste schooldag!

De boekentassen staan al klaar, de kleertjes zijn al uitgekozen, de fiets is opgeknapt. Het enige wat ons nog rest te doen is… de brooddoos klaarmaken!

Een gezonde brooddoos samenstellen kan uitdagend zijn: je kind lust misschien niet alles, je hebt even geen inspiratie of je kan er ’s ochtends geen tijd voor vrijmaken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle acties & artikels.

Een voedzame brooddoos is enorm belangrijk: dit draagt bij aan de fysieke gezondheid, de lichamelijke ontwikkeling en het concentratievermogen van je kind. We geven je daarom graag wat inspiratie voor makkelijke én voedzame brooddozen, want de start van het schooljaar is zo al druk genoeg:

 

  • Kies voor volkorenbrood en varieer voldoende met beleg. Charcuterie (mager vlees zoals kip- of kalkoenfilet), vis, eieren, zuivelproducten… Die afwisseling zorgt ervoor dat de brooddoos tof blijft. Afhankelijk van het beleg kan je groenten toevoegen. Combineer bijvoorbeeld sneetjes mozzarella met tomaten, of gerookte zalm met schijfjes komkommer.
  • Zitten er geen groenten tussen de boterham? Voeg dan wat extra snoepgroentjes toe: kerstomaatjes, babywortelen of minikomkommers scoren goed bij de meeste kids!
  • Kies ook eens voor volkoren wraps of pasta als lunch, zo is er extra variatie. Wraps kan je hetzelfde beleggen als boterhammen, met pasta kan je werkelijk alle kanten uit.
  • Ook voor het vieruurtje zijn er veel gezonde alternatieven: geef een handjevol noten mee, rozijntjes of volkoren crackers.Wil je je kind eens verrassen met een speciale lunch? Snijd de boterhammen eens in driehoekjes of spies stukjes boterham op een stokje. Steek druifjes of olijven tussen elk stukje voor een feestelijke boterhambrochette.En dé gouden tip? Laat kinderen meebepalen wat er in de brooddoos komt: stel een aantal gezonde opties voor en laat hen kiezen wat ze het lekkerste vinden.

    Veel succes met de eerste schooldag!

Las je deze artikels al?

Hoe jezelf beschermen tegen de zon?

Hoe jezelf beschermen tegen de zon?

De zomer is weer in volle gang, en dat betekent genieten van zon, zee en strand! Maar met de warme temperaturen en felle zonnestralen is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Bij Z+ Center staan we voor je klaar met tips om de zomer gezond en veilig door te komen.

Lees meer