Ontmoet Leefstijlcoach Claudia Defoort

Terug naar overzicht

Vanaf het moment dat ik aan mijn carrière als apotheker begon, werd ik al snel gefascineerd door de diverse manieren waarop mensen streven naar gezondheid en welzijn. Sommigen stappen de apotheek binnen met een doktersvoorschrift, terwijl anderen juist op zoek zijn naar advies. Het is mooi om te zien hoe open mensen staan voor ons advies als apothekers, want dit geeft ons de kans om echt een verschil te maken met onze kennis.

Toch merkte ik al snel dat de opleiding van veel apothekers vooral gericht is op de klassieke geneeskunde, met helaas weinig aandacht voor voeding en levensstijl, ondanks alle onderzoeken die aantonen hoe belangrijk deze zijn. In mijn praktijk ontdekte ik dat er meer is dan alleen de klassieke aanpak. Ik leerde het verschil kennen tussen het simpelweg behandelen van symptomen en het aanpakken van de onderliggende oorzaken.

Twee jaar lang heb ik me verdiept in orthomoleculaire geneeskunde, wat mijn kennis flink heeft verbreed. Maar ik ontdekte ook dat er zaken zijn die je niet enkel met voeding of supplementen kunt oplossen. Dit bracht me ertoe om acupunctuur te gaan studeren. De Chinese geneeskunde ziet het lichaam namelijk als een netwerk van energieën die vrij moeten kunnen stromen. Blokkades hierin kunnen leiden tot klachten, en dit was een openbaring voor me.

Wat ik vooral heb geleerd, is hoe waardevol het is om patiënten echt te adviseren. Natuurlijk doe ik dit graag in de apotheek, maar ik heb gemerkt dat een uitgebreid gesprek, buiten de apotheek en met de tijd om echt te luisteren, nog meer impact heeft. Samen kunnen we dan kijken naar het complete plaatje en jouw specifieke behoeften. Ik geloof erin dat mensen die hun gezondheid en toekomst serieus nemen, altijd een manier zullen vinden om in zichzelf te investeren. En zij die dit minder belangrijk vinden, zullen helaas eerder een excuus vinden.

Deze filosofie deel ik met plezier vanuit de praktijk en ik kijk ernaar uit om jou verder te helpen!

Gezonde groeten, Claudia

 

 

Ontvang ons digitaal gaZetje (nieuwsbrief).

Blijf op de hoogte van de laatste leefstijl weetjes en events in ons Z+ Center.